Glädjen över att bara kunna springa..

Jag hade känt mig lite krasslig i ett par dagar dagar. Lite ont i halsen och allmänt svag så jag tog en extra vilodag. Det var i förrgår. Igår kändes allt hyfsat så jag bestämde mig för att ta ett testpass för att kolla hur kroppen kändes. Jag bestämde mig för att ett kortpass på ca 8-10 km vore lämpligt så jag sprang hemifrån, helt på det klara med att jag skulle ta det lugnt….

Pyttsan! Efter ett par hundra meter började jag att tänka på annat och helt plötsligt hade det gått en kilometer, på riktigt snabb tid, och… ja… det var bara att följa med strömmen. Jag lät kroppen ta kommandot och lät tankarna följa med på färden. Jag tittade inte ens på klockan förrän jag var hemma igen. Vid 6-kilometersmärket kändes det som att jag borde vända så då gjorde jag det. Jag slog nytt PB över 5 kilometer och i antal km på en timme och var 30 sekunder från att slå PB på 10 km också. Underbart pass!

Idag tänkte jag då att bara köra ett bulkpass. Kroppen var lite seg från igår så 12 km i lugn mak kändes som rätt väg att gå. Efter en kilometer så började det falla ett riktigt höstregn. Jag märkte det knappt eftersom jag var djupt inne i andra tankar. Men ju längre jag kom desto oftare blev mina tankar störda av bubblor av ren löparglädje som trängde sig på och fick mig att börja le. Då kände jag den….

Löparglädjen!

Det var så härligt att springa med regnet strömmande över ansiket att jag skrattade högt flera gånger. Det var en ren glädje att känna hur kroppen arbetade, hur blodet pulserade, hur det födde mina pumpande muskler med syre, medan det svalkande regnet ångade på min överhettade hud! Det var en sådan lyckokänsla att känna, även om det bara var för en stund, denna stackars svaga människokropp kunde stå emot och frodas även i det strilande kalla höstregnet. Ingenting var svårt, ingenting kändes omöjligt och livet var bara… ja det bara var!

Detta är svaret på varför man springer, ett svar som ingen icke löpare kan förstå!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.