Foruminlägg av Sebastian Myrin

#1
25 januari 2011 kl 15:44
Gilla
Jag körde förut med runkeeper men fick i höstas en garmin av min fru. Så här i efterhand kan jag bara säga att garminen är mycket bättre lämpad för löpningen. Du kommer inte bli besviken!
#2
3 januari 2012 kl 09:45
Gilla
Hej

Vad jag har förstått så beräknar de flesta GPS- klockor ut sträckan rent horisontellt och tar inte hänsyn till om underlaget lutar. Springer vi tex från en topp ner i en dal och upp på nästa topp så räknas sträckan ut som om vi flög mellan topparna. På en normal löprunda blir skillnaden liten men vid löpning i tex alperna eller vid tex utförsåkning blir felet ganska stort.

Är det någon som känner till något program som tar hänsyn till ev lutning på underlaget. Jag springer med en Garmin 305 och den registrerar ju höjden så det borde inte vara svårt att rent matematiskt kompensera för backarna. ( eller är det så att jag missuppfattat det hela och min Garmin faktiskt tar hänsyn till ev lutning?)

/Sebastian
#3
4 januari 2012 kl 10:15
Gilla
Jag håller med om att felet blir i det närmaste obefintligt när det gäller löpning. Jag har sett att det blir ganska missvisande dock vad gäller utförsåkning och det samma borde gälla vandring i fjällen.

Att inte min Garmin mäter det förstår jag men det borde finnas något program eller sida sär jag kan ladda upp passet och få med kompensationen för höjdskillnaden. Jag vet att på tex runkeeper.com så visas även höjdkurvan samtidigt som fart och puls så nödvändig data finns men jag vet inte om den räknar om hastigheten.


Vet någon en sida som med säkerhet räknar om fart och distans med hänsyn till lutning så skriv gärna det här.

/Sebastian