Foruminlägg av Erik Hiding

#1
16 maj 2007 kl 15:20 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Är det någon, förutom jag, som har tänkt att springa Stockholm Marathon och sedan helgen efter cykla Vätternrundan? Eller är det någon här som tidigare har gjort det?

I såna fall, vad har du för träningsupplägg inför loppen eller har du några andra, nyttiga, erfarenheter att dela med dig av?
#2
10 juni 2007 kl 14:28 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Överlevare, men knappt!
Hade målet 4 timmar, men det fick jag snabbt lägga på hyllan. Kändes tungt efter fyra (!) km. Kramp i mage, rygg och bröst efter 25 km. Klarade knappt av att dricka. Släpade mig i mål på 5,24...
Min allra första mara, men det blir fler, trots pinan igår. Det blir helt klart revansch på mig själv nästa år. :-)
#3
6 november 2007 kl 17:08 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Hej!
Jag sprang mitt första Sthlm marathon i somras och cyklade Vätternrundan efter det. Då var det bara en knapp vecka mellan loppen.

Jag hade 4 timmar på maran som mål och hade följt Szalkais träningsprogram för den gruppen hyfsat bra. Det träningsprogrammet startar ju ett halvår före maran, exakt hur många mil det är vet jag inte men jag tyckte att det var ett bra program att följa. Sen gick maran helt åt skogen, och jag tog mig runt med nöd och näppe, men det hoppas och tror jag berodde på andra saker.

Vätternrundan gick helt ok, trots att jag bara hade cyklat knappt 50 mil innan, men då hade jag cyklat rundan en gång innan och visste ungefär vad jag hade att vänta mig vilket nog var till stor hjälp.

Att kombinera de två loppen kanske inte är att rekommendera, men jag tyckte att det fungerade helt ok, trots att det var så kort mellan loppen. Jag cyklade bara något kort pass efter maran, något kvalitetspass är nog inte att räkna med, utan mest för att hålla igång benen. Det svåra var att hålla igång med båda träningsformerna innan loppen och ändå låta kroppen vila ibland.

Men det är inte omöjligt, så lycka till! (Eventuellt kommer jag att göra om det igen nästa år, då kanske vi ses...)
#4
10 mars 2009 kl 08:52
Gilla
Jag har dragits med problemen i drygt ett år nu. Var hos en idrottsmassör härom veckan som på en gång kunde konstatera att jag hade olika benlängd. Det skiljde en halv centimeter mellan det vänstra och högra benet. Han hittade en felrotation i höften. Han drog, töjde och masserade och skilnaden i benlängd minskade redan efter den första behandlingen.

Så ett tips kan ju vara att gå till någon massör eller terapeut som verkligen kan något. Precis som det stod i artikeln på marathon.se så kan det vara biomekaniska faktorer som spökar.

Sen verkar det vara så för de flesta som drabbas av löparknä att det går bra att springa ett tag, symptomen dyker inte upp förrän efter x antal minuter/kilometer.

Malin: Vad är det för ty pav benlyft du gör, kan du beskriva? Man vill ju gärna förebygga för framtiden...
#5
9 september 2011 kl 07:54
Gilla
Jag har kört med resorb under en tre-dagars multisporttävling, tre etapper mellan 6-9 timmar. Funkade riktigt bra för mig. Jag brukar tröttna fort på andra sportdrycker, men resorb funkade längre, även om inte det heller är supergott i längden. Om du vill så kan du även blanda i lite socker och/eller lite maltodextrin i resorb-vattnet för en extra kick.