Foruminlägg av Erik

#1
12 augusti 2012 kl 12:17
Gilla
#2
16 augusti 2012 kl 22:50
Gilla
Låt mig först säga att jag är övertygad om att att alla vi som är aktiva på jogg.se av olika skäl uppriktigt älskar löpning.
Med detta sagt måste jag ändå medge att MM på det hela taget har helt rätt: löpning och olika kraftprov har för många blivit en oundgänglig accessoar i det lyckade Instagramlivet. Inte en km löpning är för obetydlig för att delas på sociala medier eller under projektmöten på jobbet.
Det bör sägas högt: den som hinner hålla sig i form för att konstant springa maror har INTE ett krävande jobb. Möjligtvis en självutplånande fru.
#3
18 augusti 2012 kl 18:01
Gilla
#4
19 augusti 2012 kl 12:38 Redigerad 19 augusti 2012 kl 12:41
Gilla
@ Dana: Grattis till att du har formulerat ett tydligt mål och lycka till! Naturligtvis har du helt rätt, att löpträna behöver inte vara komplicerat. Som jag läser Mona Masri (BTW har för mig att hon själv är löpare) retar hon sig på dem som gör det komplicerat, bara för att visa omvärlden hur disciplinerade och lyckade de är.

@Mårten: Visst, 7 timmar per vecka är nog ungefär vad jag själv lägger ner på träning. I den tiden ingår även uppvärming, stretching, core-träning, handtvätta sportkläder, dvs den effektiva träningstiden är ungefär 3,5 tim. Om jag skulle vara fit för maraton skulle jag behöva öka det 2-3 ggr (till saken hör att jag tyvärr får skadekänningar så fort jag ens tänker på intervallträning, så det är lågintensiv träning som gäller). Då skulle det def uppstå krockar både på jobbet och hemma: -Nej, inte både morgon- och kvällsmöte på tisdag, eftersom jag skall till Frankfurt ons-tors och inte hinner träna då; -Nej, kan vi inte vänta till kl 21 med att äta så att jag hinner träna först? osv
Visst, om man bara fokuserar på sig själv - som tex elitidrottare måste göra - är det inget som inte går att lösa, men det är svårt att fungera i äktenskap eller som en seriös kollega att räkna med om man skall få in elitträning i det s.k. livspusslet.
Menar jag då att t.ex. Barack Obama, Bill Clinton och GW Bush som alla sprungit maraton inte har krävande jobb? Inte, däremot har de en på många sätt mycket gynnad livssituation med en stab av medarbetare som tar hand om tidsödande, men mindre krävande, uppgifter på jobbet och i det privata livet. Det vore tex en mycket större prestation om den egenföretagande bagarinnan, som jag köper morgonbröd av alla veckans dagar, skulle lyckas träna för att regelbundet springa maraton.
#5
19 augusti 2012 kl 19:15
Gilla
#6
9 december 2012 kl 09:57
Gilla