Foruminlägg av Janne

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
1 juni 2011 kl 16:46
Gilla
Newton running gör skor för just framfotslandning. Har inte testat själv men de finns hos Löplabbet. http://www.loplabbet.se/store/newton-running-gravity-neutral-trainer-dam.html
#2
1 juni 2011 kl 16:50
Gilla
Har haft klockan ett par veckor och tycker den är trevlig. Tidigare använde jag mobilens GPS men klockan är ett rejält lyft i jämförelse. Det jag är mest nöjd med är att den kopplar upp mot satellit riktigt snabbt. Med mobilen var det alltid osäkert om och hur lång tid det skulle ta men med Nike Sportswatch går det i ett nafs.

Klockan är enkel med få funktioner men jag är nöjd. Med senaste uppdateringen visar den även average pace vilket är välkommet.
#3
2 juni 2011 kl 20:55
Gilla
Under Armour har shorts som är 2 in 1 med innerbyxa i compression och vanliga yttershorts. http://www.wiggle.co.uk/under-armour-mens-chafe-free-2-in-1-7-inch-run-shorts/#more
#4
4 juni 2011 kl 10:17
Gilla
Hej.

Jag funderar på att beställa ett par Asics DS Racer från England, mest för att testa lättviktsskor.

När jag tittar på bilder av skon ser det ut som att den har dräneringshål i sulan vilket inte är så kul. Någon som vet hur det ligger till med det? http://www.activinstinct.com/footwear/running/ladies/asics-gel-ds-racer-8-unisex-running-shoes-blue-white-gold/
#5
4 juni 2011 kl 10:38 Redigerad 4 juni 2011 kl 10:51
Gilla
Tack för det snabba svaret!
Hur är det att springa på vått underlag? Kommer det in vatten i skon genom dräneringshålen? Hur funkar de på grus?
#6
5 juni 2011 kl 09:41
Gilla
Tack för info.
Jag har beställt ett par från Wiggle då Start fitness hade begränsat med storlekar. Blev bra billigt i alla fall, 700 kr vilket är hälften mot vad Löplabbet tar för samma sko.

Man blir hela tiden förundrad över vilka priser det är på löparskor i Sverige. Visst jag betalar gärna extra för att kunna handla i butik med den extra service det innebär och de extra kostnader de har men ett påslag på hundra procent är ju alldeles för mycket.

Frugan beställde ett par Asics GT-2160 från Start för 60 pund. Samma sko kostar 1 600 kr hos Stadium! Blev lite ot nu men men...
#7
5 juni 2011 kl 17:37
Gilla
Något nytt om detta? Har skaffat Nike Sportwatch GPS och vill kunna ladda upp data från Nike+ till löpardagboken här.
#8
8 juni 2011 kl 07:09
Gilla
Vad jag läst ska den bara funka med den Polar wearlink som är framtagen just för Nike+. http://www.stadium.se/sport/traning/pulsklockor/119985/polar-wearlink-nike

Men det är bra att du testar. Jag har inte beställt något pulsband till min än då jag tycker att Polar wearlink är ganska dyrt.

Finns en lång tråd om klockan i Nikes forum. http://forums.nike.com/thread.jspa?threadID=35423&tstart=0&start=450
#9
12 juni 2011 kl 16:14
Gilla
Hej.
Aktiv Träning har ett erbjudande där du kan testa två nummer av tidningen och få ett par Philips-lurar, allt för 40 kr. http://aktivtraning.se/prenumeration/2-nrhorlurar-eller-loparklockar-bara-3990-porto
Jag fick dom lurarna när jag tecknade en helårsprenumeration och de är ganska ok. De sitter riktigt bra i öronen under träning. Som väntat är ljudet ingen jättehöjdare men är man inte så noga med det duger de bra.

Har istället ett par Sony in-ear med med bygel runt nacken som gör att de sitter kvar även under svettiga träningspass. Kostar 425 kr hos BRC och skickas fraktfritt. http://www.brc.se/in-ear/sony/sony-horlurar-mdr-as50g/

Ljudet är klart bättre hos dessa än i Philips-lurarna ovan men som sagt är man inte så petig med ljudkvaliteten så duger Philips-lurarna bra och sitter som en smäck under träning (på mig i alla fall).
#10
13 juni 2011 kl 18:52
Gilla
Ja det var synd då Wearlink för Nike+ är ganska dyrt. Blir till att köpa ett då i alla fall.

@MrYamakasi, om du anger "idrottsman" när du beställer från Start Fitness får du 5 % rabatt på ordern.
#11
19 juni 2011 kl 11:35
Gilla
Mitt livs första lopp och det var riktigt kul. Några synpunkter har jag.

Den första biten förbi tågstationen på Triangeln var en katastrof. Riktigt trångt och med betongskulpturer och och andra hinder i vägen. Ren tur att ingen blev skadad där.

Sen var det dålig disciplin bland löparna. Jag ställde mig i starten vid min måltid, 50 min, vilket var ett misstag. Mängder med slöa löpare som startade långt fram. Det fanns de som startade i 40 min gruppen och som direkt började med att gå. Det gjorde att man fick ägna halva loppet åt att ta sig förbi söndagsjoggare som startat för långt fram. Först vid 6 km var jag ikapp löpare som höll samma tempo som mig.
Nu var det visserligen dåligt uppmärkt vid startfållorna och speakern gick inte att höra men det var i alla fall surt att löpare som vet med sig att de inte springer fort ändå skulle starta så långt fram som möjligt.

På det hela ett trevligt lopp. Hoppas de kör nästa år också.
#12
1 juli 2011 kl 16:26
Gilla
Varför inte en Nike Sportwatch GPS? Jag är nöjd med min i alla fall. Har visserligen inte kört intervaller men enligt manualen ska det gå. http://nikerunning.nike.com/nikeplus/os/help/downloads/spw_manuals/SWGPS_UG_English.pdf
#13
6 juli 2011 kl 19:43
Gilla
Ni som har klockan, funkar den för er?
Min har nu tyvärr drabbats av den svåra Nike Sportwatch-sjukan. Den har funkat fint hittills men sedan ett par dagar så känner Nike+ Connect inte av klockan. Kopplar man in den i datorn så laddas batteriet men Nike+ Connect känner inte av enheten.

Problemet har varit vanligt hos Mac-användare men allt fler med Windows-datorer verkar drabbas.
Finns en stor tråd om det i Nike forum: http://forums.nike.com/thread.jspa?threadID=37255&tstart=0&messageID=334630#334630

Riktigt surt när klockan är köpt i London. Inte bara att knalla ner till Nike Town och reklamera den.
#14
14 juli 2011 kl 18:51
Gilla
Det var inte så länge, sex veckor kanske.

Jag har varit i kontakt med Nike Europe support och de säger att alla berörda avdelningar arbetar med problemet.

Ganska surt detta. Funderade på att köpa en Garmin men tog Nike för att jag gillar det här med Nike+ och challenges där. Sen är den ju klart snyggare än Garmin-klockorna också.

Får väl ringa Nike Sverige fast jag undrar om man får hjälp av dom då klockan är köpt i London.
#15
15 juli 2011 kl 16:17
Gilla
Hej.

Jag har letat efter en armhållare för en liten vattenflaska utan att hitta. Någon som har tips på det?

Alltså typ som överarmhållarna som finns för mobiler men med en liten vattenflaska istället.
Vill inte springa med vätskebälte eller hålla en flaska i handen.
Tack!
#16
23 juli 2011 kl 14:19
Gilla
Har nu haft skon i 1,5 månad och kört flera löppass. Det är sån grym skillnad mot mina Asics Gel 1160 som jag också har. Racern sitter som en smäck och det känns som mockasinlöpning. Vill absolut bara använda dom men tvingar mig att växla och ta pass med 1160 ibland också för att få lite omväxling.

Måste säga att det är ett jättelyft att gå från väldämpade skor till en lättare variant. Ha alltid kört med Asics GT 20xx och Gel 11xx men det känns som att mina nuvarande 1160 blir min sista väldämpade modell.

Har inte haft några bekymmer med dräneringshålen som jag var lite orolig över men har å andra sidan inte heller använt dom skorna när det varit riktigt blött ute heller.

Nu är jag sugen på att ta nästa steg och testa barfotaskor också.
#17
23 juli 2011 kl 14:28
Gilla
Ringde supporten (som tydligen håller till i Holland) för någon dag sedan och fick beskedet att jag skulle skicka in klockan och få den utbytt. De skulle maila en adress till mig men det har de inte gjort.

Vad som är riktigt märkligt är att jag kopplade in klockan i datorn igår och plötsligt så bara funkar det igen. Hur märkligt som helst. Det har inte varit några livstecken fån den alls under sex veckor (har testat nästan dagligen) och nu plötsligt bara funkar det.

Ska bli intressant att se hur länge den funkar. Skulle vara skönt att slippa returnera den.
#18
23 juli 2011 kl 14:35
Gilla
Hej.

Efter att med bra resultat ha gått från Asics Gel1160 till den klart lättare Asics DS Racer är jag sugen att ta nästa steg och testa barfotaskor. Eftersom det är en helt ny skotyp för mig vill jag kunna handla i butik så det blir rätt utprovat.

Har hittat två modeller som finns i butik här i Malmö, nämnligen Merrell, http://www.fotkultur.se/herrskor/merrell/merrell,-trailglove,-olympia/

och Vivo, http://www.fotkultur.se/herrskor/vivobarefoot/vivobarefoot,-evo-ii-m,-blackyellow-mesh/

Någon som testat modellerna och kan ge ett utlåtande?

Fivefingers är helt uteslutna då jag tycker att de är så fula ;)
#19
24 juli 2011 kl 11:49
Gilla
Tack för tipset på Hattori. Kände inte till den sedan tidigare. Får ta och testa den även om den är väl skrikig i färgen.
#20
24 juli 2011 kl 23:31
Gilla
Stadium har en med en liten vattenflaska också vilket kan vara trevligt på sommaren. Tycker den sitter ok. http://www.stadium.se/sport/traning/loparklader/117491/soc-u-arm-pouch-s11
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >