Foruminlägg av Göran W

< < < 1 2 > > >
#1
15 juli 2009 kl 22:21
Gilla
Pain is inevitable, suffering is optional...
#2
16 juli 2009 kl 16:43 Redigerad 16 juli 2009 kl 16:47
Gilla
Sigvard:

Må vara deras reklam, men mkt äldre än så...asiatiskt ursprung tror jag...i tappningen "pain in life is inevitable...osv"
#3
31 juli 2009 kl 14:00
Gilla
Jag har varit med och tränat med Team Stockholm Marathon sen dom startade detta utmärkta initiativ; hade turen att dom började samtidigt som jag anmälde mig till min livs första mara, dvs Sthlm Marathon 08. Jag har tränat med TSM till maran 08 och 09, och till halvmaran 08 och just nu till halvmaran 09. Och jag har bara gott att säga om träningen!

Tror aldrig jag hade klarat maran 08 utan TSM, långpassen som var en ny upplevelse för mig går så otroligt mycket enklare i grupp. Och speciellt med ledare som hjälper till att hålla bra tempo genom hela passet. Jag tycker ledarna gör ett kanonjobb, och tycker att tempohållningen bra följer målsättningen. Och oftast tycker jag passen börjar i ett tempo som är lite lugnare än genomsnittstempot, även om sällan riktigt så lugnt så man kan kalla det för uppvärmingstempo...

Jag ska köra igen med TSM inför 2010, hoppas vi ses i höst på helgernas höjdpunkt, långpasset på söndag fm:)
#4
2 september 2009 kl 22:27
Gilla
Vi kan ju hoppas på att detta stämmer så blir vi alla nöjda:)
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/djurgarden/article5733361.ab

Måste ju samtidigt passa på att undra lite varför det är omöjligt att bygga en fin arena som Bajen och DIF kan dela på. I gbg så har man byggt en fantastisk ny stadion för enbart fotboll som ÖIS, GAIS och IFK alla tre spelar på.
#5
6 maj 2010 kl 21:49
Gilla
Om man bara har kvar OLW Cheese Doodles kan allt annat plockas bort ur sortimentet.

Men jag ska stötta din grupp på Facebook, räknar med att du betalar tillbaka när jag hamnar i liknande fruktansvärda trångmål:)
#6
6 maj 2010 kl 21:51
Gilla
Johnny, måste också berömma hur bra du uttrycker dig för att bara vara 4 år:)
#7
6 maj 2010 kl 22:26
Gilla
Walker: ja fan...inte kunde jag ens räkna :) 3 år är ni ju bara, ni ungdomar som hänger här och pratar träning!
#8
13 maj 2010 kl 07:36
Gilla
Håller med Karin, Vapiano är ett bra alternativ. Riktigt bra priser också.

Närmaste för er ligger på Sturegatan, ca 10 min gångväg från Stadion. Kör trerätters, som ni kombinerar ihop själva med deras trevliga upplägg där man väljer och plockar ihop det mesta själv vid disk innan de kör igång och lagar åt er. :)
#9
7 juni 2010 kl 15:29
Gilla
Håller med och mycket tråkigt att dom hamnat så nära varandra...har gjort precis som vissa av er andra, anmälde mig till Gbg-varvet och inser nu att dom kommer för nära.

För mig blir det tyvärr att strunta i Gbg-varvet. Synd...Dom borde kunna samordna tycker man.
#10
7 juni 2010 kl 15:33
Gilla
@ Magnus

Sprang Berlin förra året och kan verkligen rekommendera det! Sikta på 2012!

Jag ska springa i Frankfurt och har bokat på det sk officiella hotell Mövenpick som ska vara hög klass och precis vid start/mål. 120 Euro per natt inkl frukost vilket jag tycker är ett schysst pris.
#11
15 augusti 2010 kl 17:16
Gilla
Håller med dig till fullo Klas. Jag sprang också Gbg-varvet och förundrades över alla som föll ihop. Det var varmt, väldigt varmt - men med rätt träning och kontinuerligt vätskeintag var det inga problem. Jag var tyvärr inte med igår kväll, men håller med...10 km?? Hur kan det vara en sträcka som får massa löpare att drabbas av problem - kommer dom till start helt otränade?

Tycker att arrangörerna bör ta detta på allvar och i sin marknadsföring tona ned jippo-delen (folkligheten som du kallar det Klas). Man ska inte springa lopp om man inte är frisk och väl förberedd - helt enkelt!

Jag har sprungit några lopp utomlands där det krävs betydligt med avseende läkarintyg och/eller egenhändiga hälsointyg - kanske ett sätt att få fler att tänka efter också i Sverige?

#12
15 augusti 2010 kl 20:32 Redigerad 15 augusti 2010 kl 20:33
Gilla
@ Stefan

Visst måste det vara varje deltagares eget ansvar till sist, nåt annars är omöjligt. Dock så anser jag att även arrangörer har ett ansvar för hur de marknadsför och genomför sina lopp. Att vi har en löparboom tror jag alla är överrens om är både kul och bra för folkhälsan. Att alla därmed ska börja springa lopp är mindre självklart anser jag - och speciellt distanser på 10 km och uppåt.

En halvmara t.ex. kräver en hel del träning och förberedelse som bekant, men i sin strävan att bli störst i världen har Göteborgsvarvet satsat hårt på marknadsföring av loppet som en happening och låter sk företagsgrupper få bra erbjudanden. Jag tror att detta bidrar till att en del som inte tränar tillräckligt "rycks med" och kör ändå. Helt ovetenskpaligt från min sida dock, det skall erkännas.

Så, vad jag menar är att arrangörerna av loppen mer borde satsa på uppmaningar om att bara ställa upp om du är väl förberedd, och då kan ex en enkät som du måste fylla i tjäna det syftet - att få dig som individ att reflektera över sin egen förberedelse.

Kan förresten berätta att jag själv på intet sätt varken är något löparess el elitmotionär. Jag tycker trots det att det är kul att springa lopp, och anmäler mig till många, en del avstår jag dock när det är dags eftersom jag inte alltid hinner förbereda mig tillräckligt:)

#13
12 september 2010 kl 01:11
Gilla
Håller med trådskaparen! Oavsett om ni andra är trötta på diskussionen så är det onekligen märkligt att det diffar så mkt mellan Garmin och banans markeringer - och det måste man väl få prata om på detta plank...eller? Jag har själv sprungit några maror och ett anstal halvmaror, och aldrig tidigare varit med om så stora diffar. Förmodligen fel på klockan, men fan vet...ibland undrar men om inte banan är felmätt :)
#14
12 september 2010 kl 08:00 Redigerad 12 september 2010 kl 08:09
Gilla
@ Mattias. Samma här, min karta i Sporttracks från min Garmin 405 är klockren i hur den följer banan. Inga sick sack el knepiga omvägar alls, och ändå nästan 600 meter "fel"...

Edit: Ser på kilometermarkeringarna att det är just mellan 6-8 km mina diffar börjar....sen om det beror på att alla hus och broar stör, eller om banan är fel...får vara osagt:)
#15
12 september 2010 kl 21:19
Gilla
Instämmer, plus att det var väldigt trevligt med funktionärernas ständiga uppmuntande vid vätskekontroller mm. Väldigt bra och trevligt rakt igenom. Dessutom är det ju en väldigt vacker bana att springa! :)
#16
18 september 2010 kl 20:50
Gilla
Håller med Linus....att ett sånt jättearrangemang med fantastiska förutsättningar, tack vare enormt jobb av massor av människor i alla avseenden, inte kostar mer än det gör är fantastiskt!
#17
2 november 2010 kl 22:40
Gilla
Samma här! Inbillat mig att det kommer av att jag före maran under sista dagarna "äter upp mig" och sen vräker i mig efteråt under några dagar när kroppen skriker efter mat, plus all konstig gel mm som jag trycker i mig under loppet...kalorimängden av ökningen måste vara större än det man gör av med...:) plus att kolhydratschocken måste göra att man samlar vätska.

Helt amatörmässiga spekulationer kan tilläggas - nyfiken på fler teorier om detta fenomen som jag till nu trodde jag var ensam om! :)
#18
2 november 2010 kl 23:36
Gilla
@walker67

Förkastligt? På intet sätt! Efter en mara är man fanimig värd att frossa och njuta av att få äta flottigt och onyttigt ett par dar...kilon i nån vecka är inte allt i livet - om man inte är asket el elitidrottare - och jag är ingetdera! ;)
#19
12 mars 2011 kl 17:01
Gilla
Jag har 8an sen några månader, inköpta i USA. 8an är betydligt lättare än 7an, och i vissa avseenden i uppbyggnaden mer lik 6an tycker jag. Har dock ingen exakt vikt...har du kollat runt på löplabbets sidor, el Sauconys hemsida?
#20
28 april 2011 kl 20:11
Gilla
Loggade just in. Står status accepted. Innebär det att jag kom med?? Jag som hade siktet inställt på om 4 år; hade aldrig räknat med att komma med via lotteriet...Fan vad kul isåfall!
< < < 1 2 > > >