Foruminlägg av Johan

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
28 juli 2011 kl 16:37 Redigerad 28 juli 2011 kl 16:37
Gilla
Tobias: Ja seedingsloppet är till för att förbättra sin position i starten. Om du har någon specifik måltid så är det nog en bra idé att springa seedingsloppet. Jag sprang själv för första gången i år och seedade fram mig, vilket jag är väldigt glad för. Det blir trångti starten även i de tidiga startgrupperna (jag var i 1B och tyckte det var störande mycket folk där..) så längst ner där den stora massan samlas blir det nog ruskigt trångt. En kompis som sprang utan att seeda sig berättade att han helt sonika fick gå i runt 5 min innan det släppte så man kunde springa... Seedingsloppen går i typ mars, ett går i Göteborg men finns även ett på Mantorp park, vilket ju borde passa dig bättre. Gå in på göteborgsvarvets hemsida för mer info om anmälning etc... Lycka till!
#2
24 augusti 2011 kl 11:47
Gilla
Jag håller med Magnus, håll er borta från Linnex.. Så j****vla starkt, huden brinner efter en påstrykning. Att stryk lie på handen som test ger ingen indikation om hur det "egentligen" känns,,, Tycker det röda tigerbalsamet funkar bra,.
#3
26 augusti 2011 kl 10:39
Gilla
Det beror ju på hur mycket styrketräning du kört tidigare, men har du kört en del så kan jag rekommendera att bara maxa så ofta du kan så kommer du lätt upp i dina 100 inom några månader.. Jag körde 2*max minst två ggr dagligen, (förslag en på morgonen innan frukost och en på kvällen innan läggdags, ). I takt med att du orkar fler så ökar ju maxet givetvis. Fortsätt så varje dag så löser det sig. Kör hårt!
#4
26 augusti 2011 kl 11:07
Gilla
Som gammal student så undrar även jag inom vilket ämne uppsatsen är..? Det vill säga inom ramen för vilken utbildning ligger uppsatsen..? Som Ingalill säger så är det ju extremt svårt att kvantifiera resultaten men har man mycket resurser till ahnds kan man ju låta en urvalsgrupp av män resp kvinnor välja ut musik som de "gillar" och låta personerna springa en bestämd sträcka "på max" och sen låta gruppen springa utan musik och göra en jämförelse.. Det kräver ju en relativt stor grupp för att få någon relevans (utan att det för den sakens skull uppnår statistisk signifikans..) Det behöver ju inte vara män/kvinnor som jämförelsen görs mellan, man kan ju välja.. Sen finns mängder med vinklingar man kan göra på samma tema..
#5
26 augusti 2011 kl 12:29
Gilla
Det behöver ju inte alls handla om anatomi och fysik, låt samma person springa samma sträcka med och utan påverkan av musik. Såvida vi gör antagandet att personen springer vid tillfällen där individens fysiska status är någorlunda samma så borde musiken vara den avgörande faktorn som påverkar positivt eller negativt. Man kan ha momentet som "empirisk forskning" till eventuella enkäter etc som man delar ut och frågar hur målgruppen uppfattar musikens påverkan.

I övrigt håller jag till fullo med Björn i hans två sista stycken! Långa uppsatser som spretar är ingen höjdare..
#6
30 augusti 2011 kl 11:55
Gilla
Själv tycker jag att förbud och "du får aldrig mer..." ofta är onödigt begränsande, jag äter kontrollerat och "bra" och tränar säg 5 pass i veckan. Desutom har jag "a sweet tooth" men det är ju inte svårare än att man kontrollerar sig, dvs håll dig borta från godis och grejer 5 dagar i veckan, träna ordentligt, ät rätt och sen kan du med gott samvete (och utan att lägga på dig..) äta godis etc på helgen. Vetskapen att det aldrig är längre än 5 dagar tills du får äta godis eller vad du nu vill äta bör göra det enkelt för dig att hålla disciplinen.. =) Kör hårt.
#7
30 augusti 2011 kl 12:09
Gilla
Jag drar av gammal vana sen gymtiden alltid i mig en gainomax efter i princip varje pass... Så slipper man oroa sig för att kroppen ska börja brytas ner om man inte får i sig "riktig mat" inom 30 min...
#8
16 september 2011 kl 10:39
Gilla
Jag kör också i princip uteslutande utomhus, enda jag kör inne är intervaller pga löpbandets fördel att det ger jämn fart. Skicka upp lutningen på 2% för att kompensera för avsaknad av vind, lite schvung i bandet osv. Mitt tips om man tycker det är dyrt att köpa dubbskor är att köra vanliga skorna och broddar, funkar bra på allt utom ren is, men där funkar å andra sidan inte dubbskor särskilt bra heller så...
#9
19 september 2011 kl 09:52
Gilla
Janne är inne på en bra grej, mitt tips är att skaffa en balansbräda. Den miljömedvetna säger väl att det är dumt köpa en plastpryl för att ge samma effekt som blunda och stå på ett ben men om man inte har superb balans så kan det vara lättare med brädan och öppna ögon..
#10
20 september 2011 kl 10:37
Gilla
Vissa gillar Linnex och tycker det är svinbra, själv hatar jag Linnex eftersom det för huden att brinna upp typ... Det "bästa" men vågade är att testa linnex på vaderna eller baksida lår å ge dig ut och kör, antingen kommer du gilla det eller så ligger du och skriker med illröda benn efter en stund..=)
#11
21 september 2011 kl 11:40
Gilla
Anja: Inga frågor är för dumma, frågar man inte får man ju inget veta.=) Tigerbalsam är ett liniment! Jag brukar också köra t igerbalsam när det behövs och tycker det funkar bra..
#12
22 september 2011 kl 11:10
Gilla
Löpbandet ger ju lite "sving" vilket hjälper till jämfört med utomhus, sedan äår det ju som någon sa alltid vindstilla på bandet, plus då helt platt.. Jag brukar köra intervaller på band ibland för att få en jämn fart oh så vidare men jag drar upp lutningen till 2% för att kompensera för faktorerna ovan..
#13
23 september 2011 kl 14:55
Gilla
Jag ska debutera i marathonsammanhang på Stockholms jubileumsmarathon i juli nästa år och siktar på en tid sub 3 timmar. Jag skulle gärna vilja höra era tankar, synpunkter etc kring hur jag ska lägga upp intervallträningen fram tills dess? Bör jag köra intervallpass varje vecka redan nu, eller räcker det att börja med intervaller längre fram, kanske behövs det inte alls..? Hur bör eventuella intervallpass läggas upp och i vilken fart bör de gå..?
#14
26 september 2011 kl 11:02
Gilla
Tack för tipsen!
Anders: Hurpass snabb/uthållig var du när du satte igång januari 2010..?
Stefan: Jag skulle inte kalla mig erfaren löpare men gjorde Stockholm halvmarathon nu på 1.28,50 och GBG varvet i våras på 1.29,56 så jag tror inte att maran sub 3hrs är helt åt skogen orimligt mål (hoppas jag....)

Hur gör ni rutinerade löpare med gymträning för benen, hur ofta kör ni, om ni kör..? Jag tänker mig att under hösten/vintern varje vecka köra ett tungt pass på gymet med fokus på råstyrka/uthållighet för ben (knäböj, utfall, leg extension, leg curl,jämfotahopp upp på plint med vikter, vadpress etc samt lite bål och ländrygg..) eftersom jag behöver bygga uthållighet och styrka i benen. Det jag funderar på är om jag riskerar bli onödigt tung om gymträningen bygger muskler och samma styrka kan byggas av långa grisiga pass med löpning..? Idéer, åsikter, kommentarer..?
#15
26 september 2011 kl 11:04
Gilla
Generellt sett är Adidas skor just smala i modellen, de passar nog dig bra. Själv har jag bredare fötter och därmed undviker jag Adidas eftersom jag tycker de är för smala. Men smaken är som baken, garanterat kommer någon annan här ha en helt motsatt åsikt..=)
#16
26 september 2011 kl 11:06
Gilla
Skaffa formgjutna iläggsulor! Dyrt men bra investering. Skaffa en "massageboll" finns på olika sportaffärer och kostar typ 60 spänn, den rullar man under foten vilket ger masserande och stimulerande effekt för foten. Man kan även skaffa en så kallad Strassburg sock. Samt släng alla dåliga skor och vila... Lycka till och hoppas sporren inte bryter ut med full kraft..
#17
26 september 2011 kl 11:53
Gilla
Jag springer i New Balance MR 905, de passar mina stora och breda fötter bra..
#18
26 september 2011 kl 12:55
Gilla
Jag har på mig mina en dag i veckan och går runt och skramlar.. =)
#19
26 september 2011 kl 13:53
Gilla
Jag väljer att bortse från det där att man skulle väga in hur snygga skorna är när man köper ett par men Puma upplever jag som generellt smala modeller.
#20
27 september 2011 kl 12:57
Gilla
Kör du helt stenhårt ka ndet ju vara små bristningar i ytliga blodkärl, men det är ju inga stora flammor utan mer röda så prickar.. Det kunde jag få när jag tränade hårt med vikter på gym, man tog i så kärlen sprack..
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >