Foruminlägg av Robert Fredman

#1
26 februari 2012 kl 20:11 Redigerad 26 februari 2012 kl 20:11
Gilla
New Balance 1080 v2.Ngn som provat denna sko? Intryck?
#2
5 december 2013 kl 11:32
Gilla
Har sedan sommaren haft problem med Plantar fascia/Posterior Tedonitis(samma symtom, både pga överbelastning) efter att sprungit med " zero-droppskor". För snabbt och för mycket.

Gick hos sjukgymnast ggr flera och provade stötvåg, djupmassage och akupunktur. Har stretchat tokmycket. Har tränat styrka i fötter, ben och bål.

Grundproblemmet är att styrkan i fötter, underben och bål är för dålig. Detta avhjälps ej av fotinlägg, tejpning eller stabilare skor. Dessa avlastar,men stärker ej. Styrkan måste tränas upp så Plantar fascian/Posterior Tibial Tedon ej inflameras/ skadas igen. Utan styrka= återkommande problem till synes all framtid.

Oavsett vilka skor man vill springa i och hur, måste styrkan finnas där.
Tyvärr är det nog så, att allt som avlstar i lägnden hindrar uppbyggande av styrka och bör fasas ut i möjligaste mån.

Detta har hjälpt mig; återgå till stabilare, "vanligt" dämpade skor för att via förnuftigt ökad distans med en mil som mål, behålla kondition och löpstyrka.
Varva dessa skor med mer minimalistiska skor för att behålla hållning och teknik, samt viss styrka. Stretcha och styrkeövningar för fötter, bål och underben.

Är på bättringsvägen( forfarande stelhet på morgonen, som går över snabbt efter stretchning). Ha tålamod och tappa inte tron på att det blir bra. Du måste bara veta att det kvävs mycket jobb. Duger inte att skaffa ett par inlägg och vänta. Då kommer det tillbaks.
#3
19 juli 2014 kl 23:23
Gilla
Tror Altra säljs av löplabbet, dock i lite tjockare ( mer dämpade ) sulor.