Foruminlägg av Jeanette Brink

#1
8 december 2010 kl 22:19
1 Gilla
Hej. Jag har också fått problem med smärta i ena foten och blir inte klok på vad det kan bero på. Min smärta liknar dock inte era beskrivningar. Jag har ett neutralt löpsteg utan att pronera det minsta, har två olika skor som jag alternerar mellan beroende på vart jag springer och har i alla år varit förskonad från besvär. Springer ganska mycket och sprang Stockholm Marathon i år och har bestämt mig för att satsa på en bättre tid på maran nästa år. Har nu fått ont på högerfotens insida, ungefär från hålfoten och upp på fotryggen. Det gör ont i princip alltid, men ökar om jag springer ett pass ganska fort och hårt. När jag kommer upp i sträckor på ca 12-15 km så upplever jag att jag blir så "trött" i höger fot att den viker sig lite inåt och jag orkar inte bibehålla samma löpsteg som i början och jag upplever att jag inte har någon stadga i foten. (Jag har provat med smärtstillande gel, med viss effekt.) Finns det någon som varit med om samma symptom eller har andra tips?
#2
31 oktober 2012 kl 07:14
Gilla
Håller med om att reflexvästen är ett måste när man är ute och springer, men trots reflexväst kan det gå illa. Jag springer tidigt innan jobbet (är ute redan 05.00) och häromdagen när det regnade och var mörkt och var ett riktigt ruskväder så höll det på att gå illa. Jag är alltid noga med att ha reflexväst på mig, men trots denna och gatlyktor samt att jag sprang längs med väggrenen, blev jag påkörd av en bilist som inte såg mig. Han körde ut från sin långa uppfart och tittade sig inte för utan bara gasade på då han skulle ut på den större vägen.
Nu klarade jag mig med ett par trasiga byxor, sår på knä och underben och händer. Men det gör förbaskat ont i benen trots att hastigheten inte var hög.
Kontentan av mitt resonemang är att: trots reflexväst måste man anta att alla andra i trafiken är farliga och inte lita på någon.

(Dessutom retar jag mig på nonchalansen hos många bilister i trafiken. När jag är ute och springer på mindre vägar där det knappt finns någon väggren att springa på så har vissa mötande bilister mycket svårt att väja ut på motsatt körbana. Det händer ofta att jag får hoppa ut i diket för att inte bli tillslagen av deras sidospegel. Alla har vi ett ansvar i trafiken att ta hänsyn till varandra!!)
#3
30 november 2012 kl 08:40
Gilla