Foruminlägg av Gunilla Nylander

#1
15 januari 2008 kl 08:32
Gilla
Jag har simmat sedan jag var barn men aldrig i klubb eller så. Jag hanterar frisim skapligt och tränar just nu för ett triathlon i augusti där simdistansen är 750 m.
Mitt mål är att kunna crawla hela distansen i hygglig fart. Jag klarar att simma 150 meter frisim idag utan uppehåll, sedan håller jag på att flåsa ihjäl mig. Sååå, kan någon ge mig tips på hur jag "utvecklar" min andningsförmåga samt förslag på övningar/intervaller som gör att jag kan simma de där 750 m utan att dö. Helst ska jag ju orka cykla och springa också :-) MYCKET tacksam för respons.

Mvh Gunilla
#2
16 januari 2008 kl 07:31
Gilla
Tack båda två! Ja, det stämmer detta med att jag inte andas ut ordentligt under vattnet. Ska genast börja med andningsövningen :-) Jag antar att jag ökar längden på stegarna när jag orkar mer? En annan fråga: ska man öva sig på att simma snabbt eller är det något som bara finns där när allt stämmer?
Johan: en sak jag funderat över. När man ligger där i vattnet och trängs, hur övar man på att inte få panik över alla armar och ben runt omkring en? Man ser till att vara först? :-)
#3
18 januari 2008 kl 08:04
Gilla
#4
1 april 2008 kl 13:13
Gilla
När jag simmat en stund får jag alltid sendrag under högerfoten. Det GÅR inte att simma vidare utan jag måste häva sendraget innan jag fortsätter. Mycket irriterande när jag simmar mina intervaller. Är det någon som kan förstå varför och har ni några tips på vad man kan göra???

Gunilla