Foruminlägg av lisa kiellarson

#1
21 februari 2020 kl 14:36
Gilla
hej!
har ett evinnerligt problem med löpskor. började med att jag skulle köpa ett par saucony kinvara men kom hem med liberty iso. skitnöjd med känslan och allt men efter att två par snabbt gått sönder i tårna så tröttnade jag. Valde att inte prova kinvara efter detta eftersom saucony till säljare sagt att man behöver ha tillräckligt tränade fötter och absolut inte gå i skorna för att de ska hålla (blev principskäl). provade ut ett par hoka clifton men var lite misstänksam på om jag skulle gilla dem. Butiken lyckades aldrig få hem dem så till slut tog jag mina pengar och gick istället. Nu står jag utan löparskor (ja helt utan) och vet inte vad jag ska prova.
De behöver alltså vara hållbara i tån, lågt drop, och hyfsat ordentlig dämpning. Springer mest asfalt och grus men lite skogsvägar. Hjälp!

#2
1 mars 2020 kl 10:13
Gilla
Ja, jag tycker också att det var väldigt konstig kommentar av säljaren så känner mig tveksam till saucony alls pga det. Jag har uppfattat det som att de gått sönder inifrån, vid ena stortåns nagel. Har inga problem med att strumpor skavs sönder och har inte upplevt problemet i andra skor, så jag tycker att det är märkligt.

Har kikat på bare access på nätet, men tvekat just på dämpningen. Har inte hittat de någonstans i närheten för att prova.

Jag har normalbreda fötter men de sväller rejält under löpturer och då domnar tårna lätt, så behöver bred tåbox. Altra är ju intressant men vet inte om jag ska gå ner på 0 dropp, känns snarare som att jag kan tänka mig att gå upp till 6 drop istället.

Har kikat lite på new balance men är förvirrad i modellbeståndet.

Nike gillar jag, de brukar sitta bra på mina fötter, men samma där - free modellerna finns inte att prova i närheten.

Kanske får beställa hem Hokan iaf, även om jag är lätt tveksam till den tjocka sulan...


#3
4 mars 2020 kl 19:55
Gilla
Beställde hem ett par hoka rincon på chans. Sköna! Har inte provsprungit än dock.
Men! Blev mäkta förvånad över att de limmat innersulan. Gör man det på ett par kvalitetsskor 2020? Jag behöver ju klämma dit pelotter! Är de fortfarande användbara om jag drar loss dem?
#4
4 mars 2020 kl 21:59
Gilla
Jag har haft det i ganska många år nu, vanliga pelottter för främre fotvalvet. Brukar sätta dem på innersulan ja. Men det blir svårt att få dit dem på rätt ställe om innersulan inte går att ta loss...

Har ett par lösa innersulor med pelott på som jag skulle kunna använda om jag tar loss dem som sitter, men med dubbla blir det för tajt.