Foruminlägg av Magnus Huldén

#1
29 maj 2012 kl 17:08
Gilla
Svårt att säga hur du svarar på bricanyl, men av personlig erfarenhet, som ung provade jag bricanyl då sög jag i mig 2 doser och blev "darrig" typ svårt att sitta still, "myror i baken". slutade då med det, men på senare dar (i år) tar jag en dos innan jag sticker ut, kan känna lite "darr" från början men går över efter 1-2 min (eller så tänker man inte på det) och det är härligt att kunna suga in rejält med syre när man aktiverar sig. Jag har kört lite olika motionsformer 40-120min efteråt känner jag ingenting av det, mår bara allmänt bra. Så mitt tips överdosera inte.
#2
13 augusti 2012 kl 20:01
Gilla
#3
18 september 2012 kl 14:21
Gilla
Fick min första nu vid dn halvmaran typ vid 17-18km trodde ett tag att någon lagt något i sportdrycken, allt kändes otroligt lätt, kändes som man bara flöt igenom. Kändes lätt som en fjäder, ja, det var en underbar känsla!
#4
25 april 2013 kl 11:32
Gilla
Heja! jag har en fundering... var ute och sprang i måndags och jag tror att byxan skavde lite på senan/muskel i knävecket (vänstra sidan). Böjer jag knä till 90 grader så framträder 2 "senor" bakom knä en inre och en yttre och det är den yttre som helt plötsligt ömmar. Provade att springa lite idag, men det gjorde ont som f_n men inte så ont att man behöver gå. Gör inte ont om man sitter still men däremot att resa sig från huk och sträcka ut benet till max eller tvärtom eller när man är där och peta det är liksom i rörelsen det gör ont. Googlade lite och kom fram till att det ser ut som det är fästet för biceps femoris vid knät som spökar. Någon som har haft samma besvär eller har några bra ideér för att skynda på "läkning"/rehab på detta. Är ju så fint väder att det svårt att sitta still :'(
#5
7 juni 2013 kl 00:33
1 Gilla
Hoho, jag tog mig lite vatten över huvudet (tur jag har snorkel) anmälde mig till "Helan". Har ingen aning om jag fixar det, men jag hoppas att det kan gå inom 18h med alla vilor iaf. Det är ju ett par riktigt elaka partier på denna led som kommer tära på benen. Ska bli sjukt skoj, ska bli kul och se vad jag har för begränsningar. Det pirrar i hela kroppen när jag tänker på utmaningen... Väl mött all som tänker vara med!!!

Tomas: Det finns bara ett sätt att ta reda på det. Passar ju bra nu när det finns lite arrangörer efter vägen, och vad är det värsta som kan hända? att man bryter? då får man ett facit hur man ligger till. :) Nybörjare? ja, då är vi två!!! :) Har heller aldrig varit nära dessa distanser. Men lite ransonering på krafter och lite energi i ryggsäcken så ska jag ta mig sjutton klara det på ett eller annat sätt :-) (längtar till 23:e)
#6
15 juli 2013 kl 11:33
1 Gilla
Kan komplettera tillsammans med Örjan. Jag har från Övik och nästan till fjärdbotten.
http://connect.garmin.com/activity/332621752

satellitkartan är bättre på denna länk går att zooma mer och se tydligare.
http://www.endomondo.com/workouts/207438306/1475531
#7
4 september 2013 kl 21:48
Gilla
Många fina tips!
Har förstås inte sett något träningsschema, det låter som när du går in för något så är det "all in", (Gillar jag skarpt! :-)) jag har bara hållit på i ca 1,5-2 år och känner igen mig lite grann, efter lite upp och ner, försökte jag hålla mig till 2-3 dagar i veckan oavsett hur mycket jag än ville springa så att jag i princip längtade till varje pass. Så numer är jag nöjd om jag hinner med 2 pass och blir det fler är det bara en FET lycklig bonus! :)
Har en del vänner som körde "all in" när de började och sprang 4-6ggr i veckan de höll på i ca 1,5-2 mån sen rann det ut i sanden. Vet dock inte orsaken, men jag tror de kände sig "misslyckade" då de bara hann med 1-2 pass. De la troligtvis ribban alldeles för högt.

Ett sätt att kanske undvika skador:
Jag undvek skadorna genom många korta pass och varannan vecka lite längre i sjukt lugnt tempo (präntade in i hjärnan att detta pass är endast för att stärka leder/muskler etc) en del gånger gick jag bara i ca 1,5-2h bara för att vänja kroppen att vara aktiv i lång tid samt för att stärka mig sakta men säkert.

Lycka till och jag hoppas du hittar tillbaka!!