Foruminlägg av Emma Bertilsson

#1
6 maj 2012 kl 21:14
Gilla
Hej!

Jag är ganska ny inom löpning (1 års tränande) och har nu mer och mer blivit sugen på att köpa en pulsklocka. Jag har fastnat på Suunto M5 och undrar nu om någon här inne använder sig av klockan och isf, vad tycker du om den? För och nackdelar? Och har du den kopplad till foot pod eller GPS pod?

Jag undrar också hur långa själva armbanden är på dam och herrmodellerna? Om någon av er orkar mäta då jag inte hittar vad "omkretsen" är på nätet. Jag vill ju inte att klockan blir för stor eller för liten.

Detta med pulsklockor är verkligen en djungel....
#2
16 juni 2012 kl 23:23
Gilla
Hej!

Jag är nybörjare när det kommer till löpning och har börjat fundera lite på puls och så då en kompis påstår att jag har en alldeles för hög puls på mina löppass. När jag springer i ett behagligt tempo 1 mil så har jag en puls på 160-165. När det är tävling brukar den ligga på runt 175 i snitt då (dock är det nog mycket nerver också då jag har lite problem med mycket folk). Hur som helst, jag undrar om detta verkligen är för högt? Min kompis påstår att min träning inte är effektiv eftersom pulsen är så hög. Jag kan tillägga att jag är 23 och är 170 lång.
#3
16 juni 2012 kl 23:30
Gilla
Staffan; Jag har en maxpuls på 212. Glömde visst nämna det i inlägget.
#4
17 juni 2012 kl 16:12
Gilla
Jag har gjort tester för maxpuls med en maskin på sjukhuset/rehabiliteringscenter. Jag har en sjukdom (reumatism) och vågar därför inte än ta ut mig till max än för att jag är rädd för konsekvenserna. Dvs. inflammation i ledgångarna. När pulsen ligger på 165 så kan jag ju prata obehindrat hela milen. vid 175 så kan jag fortfarande prata men inte lika mycket. Min plan är att sakta men säkert öka så att lederna inte får en shock. Jag skulle orka betydligt mer, men jag vågar inte i dagsläget. Min kompis är 7 år äldre. så det kanske är därför hon säger så då hon själv har en maxpuls på 190. Jag blev lite fundersam när hon sa att de va farlig puls jag hade, när jag själv känner att jag kan prestera betydligt mer...
#5
12 november 2013 kl 20:52
Gilla
Hej!

Jag sitter just nu och försöker göra ett kostschema inför vinterns träningsperiod (långdistanslöpare). Jag kör periodprogram med 3 veckors träning följt av 1 veckas vila.

Jag undrar hur ni andra långdistanslöpare fördelar kolhydrater, protein och fett i procent? Och ni som också kör periodisering om ni ändrar kostschemat den aktiva viloveckan eller om ni kör på som de andra veckorna? Berätta gärna hur ni gör med kosten, det vore jättekul. Jag behöver tips och inspiration. :)