Foruminlägg av Ali

#1
29 april 2014 kl 23:55 Redigerad 29 april 2014 kl 23:56
Gilla
Hejsan!

Jag började springa sedan ca. ett år tillbaka och träningen var inte hård i början och inte så ofta. Men nu, de senaste 2 månaderna, springer jag oftare och lite mer hårdare och jag satsar på löpningen på riktigt och det ska jag fortsätta med.

I början var det helt lugnt och jag kände inte mig trött eller så när jag tränade eller efter träningen. Men nu känner jag mig att det börjar bli lite annorlunda då jag blir lite trött dagen efter träningen och jag behöver koppla av flera gånger om dagen liksom. Och jag känner mig att jag blir hungrig så fort och att jag behöver äta mycket mer och oftare.

Äter jag bra? mmm, inte såå bra tror jag men jag käkar typ 5 gånger om dagen. Frukost, mellanmål , lunch, mellanmål, middag.

Frågan är att om jag behöver komplettera min kost med protein pulver eller något sånt som hjälper mig att återhämta på ett bra sätt osv.

Vad tycker ni? Uppskattar all råd

Tack/Ali
#2
30 april 2014 kl 22:45
Gilla
Tack för alla kommentarer!

Jag försöker faktiskt äta bra mat och undviker dålig mat typ som innehåller mycket socker, fett(liksom smör...) osv men jag drabbas oftast av en stress situation där jag hinner inte fixa mat i tiden efter att jag har kommit hem.har lite dålig planering :). sover inte så bra nu för tiden heller. så därför att tänkte jag köra med proteinpulver eller sådan.

Nu ska jag fokusera mig på att få tillräckligt med sömn och säkerställa att det finns färdig lagad mat när man blir hungrig ocj h vill äta och se hur det blir sedan med trötthet osv :).

asså nu kör jag med en sån träning. löpning ca 4km sträcka, ca 5:50 min\km + mag träning, pushupps direkt efter---vila i 48 timmar(vardaglig aktivitet)---- träning---osv

Tycker ni att det är bra med sådan här träningen eller är det för mycket?
#3
1 maj 2014 kl 12:50 Redigerad 1 maj 2014 kl 13:04
Gilla
hej

jag undviker inte alla typer av fetter faktiskt. jag äter fett som finns i nötter, rapsolja, olivolja, frukt, ägg mm. men försöker undvika fett som finns i margarin, smör, korv, hamburgare, pommes frites eller i mjölk med rödförpackning till exempel. man hör att det är dåligt fett som finns i sådana saker och som inte man behöver äta! speciellt när man behöver gå ner lite i vikt vid träningen.

det är det som jag har läst förut faktisk på nätet osv... är en ny börjare typ pch känner inte så mycket till sådana saker :)