Foruminlägg av Ida

#1
24 augusti 2013 kl 16:16
Gilla
Undrar om det finns någon naprapat i Stockholmsområdet som ni rekommenderar?

Har aldrig haft problem med skador på varken muskler eller senor tidigare trots mycket träning. Men så har jag nu lyckats få någon slags kramp på baksida lår/vad som jag vill kolla upp och behandla så snart som möjligt.

Känner ni till någon som är riktigt bra på sitt jobb så får ni mer än gärna tipsa mig!
#2
13 maj 2014 kl 19:14
Gilla
Jag har lite över ett halvår sedan drabbats av löparknä. En mycket envis sådan. För jag har ännu problem. Kan springa ungefär 5-7km innan det börjar göra ont. Har träffat flera sjukgymnaster och naprapater som gett mig styrkeövningar, strechtips, akupunktur, massage, ja gud vet allt. Ska träffa en läkare för kortisonspruta i juni, och hjälper inte det så blir det operation.

Nu är jag dock anmäld till Sthlm Marathon i slutet av maj. Jag vill så gärna vara lika envis som mitt knä och springa det i alla fall. Men är det ren idioti att göra det? Vad ska jag göra? Har sett fram emot att få springa det sååå länge nu. Börjar bli smått desperat... Och jag har ändå konditionen, då jag lyckats hitta alternativ träning som är skonsamt för knät, så det är bara mitt knä som hindrar mig...
#3
14 maj 2014 kl 14:56
Gilla
Alltså jag har tidigare sprungit distansen så jag klarar av sträckan, och på en väldigt bra tid dessutom. Jag är en van löpare, först nu som jag anmält mig till ett maratonlopp och jag har sett fram emot det i snart ett år. Det är bara det att för tillfället klarar jag endast av ca 7km innan det börjar värka i knät... Och sprang senast igår en kortare sträcka, och nu har jag ont i andra knät också. Det verkar som om det inte alls är menat att jag ska springa överhuvudtaget. Sjukt trist. :(
#4
14 maj 2014 kl 14:59
Gilla
Gabriel, var kan man hitta en ITBS-strap i Sthlm?
#5
14 maj 2014 kl 17:07
1 Gilla
Alright, efter att jag nu läst igenom alla kommentarer så kommer jag nog överväga att hoppa över loppet. Det är precis som ni säger, inte det enda marathonloppet. Jag kan springa nästa år, och verkligen få en riktigt bra tid. Det kanske är roligare också att man lyckas prestera riktigt bra på ens första lopp (ja, detta blir mitt första officiella maratonlopp).
Ska dock inhandla knäbandet och stretcha ännu mer frenetiskt nu. Jag tänker absolut inte ge upp! Frågan är bara. Någon som vill länka mig ett bra forum här på jogg, med övningar som verkligen gett resultat? Jag har ju ändå träffat sjukgymnaster och naprapater som gett mig tips. Men kanske fel övningar.
#6
14 maj 2014 kl 17:07
Gilla
Hans Strängby, vilken stretch-övning gjorde du?
#7
1 december 2014 kl 13:38
Gilla
Hej,

Jag undrar om det är någon här som opererat sitt löparknä genom snittmetoden (alltså en väldigt liten operation där man gör ett några centimeters snitt i senan)? Isåfall hur ser ditt ärr ut just nu och blev det bättre av operationen?

Tacksam för svar :)
#8
1 december 2014 kl 13:40
Gilla
Vill bara uppdatera att jag sprang maran trots allt! Hade ett band strax ovanför knät och det hjälpte något oerhört! Kom runt på fyra timmar men kunde såklart fått en bättre tid om jag inte varit skadad! Är man envis så är man! :)