Foruminlägg av David Göhlman

#1
4 november 2013 kl 14:58
Gilla
När du kommer till en backe, föreställ dig att du har ett långt gummiband fäst vid höften. Gummibandets andra ände är fäst en liten bit efter backkrönet. Känn hur du dras uppåt. Du behöver i princip bara lyfta knäna.
Det funkar, jag lovar. (Tills gummibandet går av...)
#2
4 januari 2014 kl 21:35
1 Gilla
Nu startar vi upp EIF Löpning!

Jubileumsåret 2014 - Enebybergs IF fyller 100 år - är året då EIF återknyter till tidigare stolta traditioner och får en sektion för löpning. Vi har en fantastisk träningsanläggning för löpning i Enebyberg och det vill vi utnyttja genom att samla löpintresserade i vår fina förening.

Syftet med EIF Löpning är att hålla regelbundna träningar året runt, anpassade efter deltagares träningsbakgrund och inriktning och att erbjuda en social gemenskap för utövare av ensamidrotten löpning. Vi hoppas kunna ordna aktiviteter som t.ex. pubkvällar, föreläsningar och fester. Vi vänder oss främst till vuxna som vill utveckla sin löpning med regelbunden löpträning i grupp. Träningspassen anpassas så att alla kan vara med oavsett nivå. Vi kommer så småningom att ha träningsutbildade coacher som kan erbjuda hjälp att utforma individanpassade träningsplaner.

Första träningspasset kör vi nu på torsdag den 9 januari kl 19.00. Samling vid starten för elljusspåret (väster om IP).

Vill du vara med eller veta mer, kontakta mig på david.gohlman(at)bredband.net.

(Enebyberg är en del av Danderyd och ligger ca 10 km norr om Stockholm)
#3
31 mars 2015 kl 11:49
Gilla
Tisdagen den 7 april är det premiär för Göteborgsvarvets Löparkvällar i Stockholmsområdet, och det är Enebybergs IF som står för arrangemanget. Löparkvällarna är öppna för alla, man behöver inte vara medlem, eller anmäld till Göteborgsvarvet. Det är gratis och ingen anmälan behövs. Vi kör sex tisdagkvällar i vår, och sedan ytterligare sex veckor till hösten. Samling utanför klubbhuset på Enebybergs IP. Starttid kl 18.00.

För mer information, se här: http://www1.idrottonline.se/EnebybergsIF/Nyheter/Egnanyheter/GoteborgsvarvetsLoparkvallariEnebyberg/
och här: http://www.goteborgsvarvet.se/loparkvallar/

Till premiären nu på tisdag ser det ut som om SVT Sporten kanske kommer för att göra ett reportage, och det skulle därför vara extra kul om vi blev många den kvällen.
#4
25 mars 2019 kl 11:55
Gilla
Alla backar fram till ca 8,5 är i princip obetydliga, men framför allt är det så långt netto nerför. Sedan följer en kilometer som är nästan konstant svagt uppför, innan en platt avslutning. Den bör man var beredd på... Total stigning är ca 50-60 m, dvs ungefär som Hässelbyloppet. Så: ja det är en snabb bana. Inte som Mantorp, men snabb.

På tre sektioner under loppet är det ganska mycket nittiograderskurvor, men vägen är bred så det påverkar inte den normalsnabbe löparen särskilt mycket.

Mvh,
Banläggaren :-)