Foruminlägg av Martina Bay

#1
5 januari 2014 kl 19:48
Gilla
Skulle kunna vara inflammered led. Det har jag haft. Vad muskel fäster med led ca under fotknöl - och lite längre fram. OM det är det är 2,5 vecka inte lång tid... Jag hade en kanp med det i 6 månader.

Gick till fysioterapeut efter ca 3 månader - dumt att vänta så länge. Jag hade aldrig helt löp stopp - sett i bak spegeln hade det kanske varit smart och kortat ner processen. Men mentalt vill jag bara ute stoppa efter att ha kommit igång efter många småbarnsår utan träning. Dock gick jag ner väldigt mycket i intensitet. Sprang MAX två gånger i veckan och då bara korta turer de sista tre månader när jag gick hos fysio för behandling. Behandling var massage, laser samt små övningar.
Under tiden cyklade och simmade jag.

Nu efter 6 månader är jag äntligen ok och trappar upp löp igen - lite orolig att det kommer tillbaka - försöker lyssna mer på kropp.

Som sagt. KAN vara detta men kan säkert oxå vara mycket annat.

#2
5 januari 2014 kl 21:59
Gilla
Ja, just det - stretch av vad var en av grejorna som fysio lade vikt vid och massagen jag fick var i vaden. Så mitt problem kom från vad muskel men satte sig alltså i sen-fästet under fotknöl och framåt. Det gjorde inte ont när jag stretchade så det känner jag inte igen
#3
5 januari 2014 kl 22:49
Gilla
Ok - mitt satt som sagt under fot knöl och framåt så nog inte det samma då... Lycka till! Hoppas du får snabb och bra hjälp!
#4
8 januari 2014 kl 16:36
Gilla
Bara till er info så ligger søerne torrlagda just nu och fungerar som stora arbetsplatser för Metro bygge så där är inte speciellt fint nu. Massa bygge och larm. Skulle helt klart rekommendera 'voldene' vid Christianshavn eller kastellet och upp längs vattnet. Har dock inga loggade rundor där då jag mest springer norr om Köpenhamn city
#5
1 maj 2014 kl 14:34
Gilla
Jag har gjort som Ingrid - sport tejp! Tidigare hade jag riktiga skavsår - INTE kul att duscha efter pass, AJ!!! Nu (med sport tejp) har jag inga problem! (Ärr men dem försvinner förhoppningsvis i framtiden - men alltså inte skav mer!)
#6
2 maj 2021 kl 22:03
Gilla
Hej!

Vill höra med er som känner till Göteborg och banan. Är Göteborgs marathon ett svårare, lättare eller medel? Tänker höjdmeter, terräng (asfalt hela vägen?) osv. Det är mitt första marathon så lite spännande är det allt! (Håller bara tummarna för att det blir!). Men vad säger ni? Är det ett jobbigt eller lättare ?
#7
3 maj 2021 kl 06:38
1 Gilla
Tack för svaren så här långt. Det är den som går den 19.e september! Var inte klar över att där var två. Ska kolla upp varför jag inte får Mail från arrangörerna - för jag har intet hört på länge
#8
3 maj 2021 kl 06:39 Redigerad 3 maj 2021 kl 06:39
Gilla
Ps - skulle vilja ändra rubrik på tråden och uppdatera trådstaren - men verkar inte gå?
#9
3 maj 2021 kl 09:14
1 Gilla
Låter ju som ett bra ’första’ då. Jag får ju pers bara jag genomför :-). Publik, service och stämning känns allra viktigast vid första marathon. Och såklart medaljen :-) - så låter som ett bra val då. Tack!
#10
12 maj 2021 kl 06:42
Gilla
Svarat, och håller med om att det är svårt att välja bara ett alternativ på en del av frågorna
#11
4 september 2021 kl 13:27
Gilla
Är det ’moving time’ eller ’elapsed time’ som räknas när man kör virtuellt med klocka (har inte tänkt köra med app) Jag ska göra marathon och tänker de går rätt mycket spilltid beroende på hur man lägger rundan (rödljus och annat) och hur man tänker med energi/vätska (allt på ryggen, tungt men smidigt, eller fixa på vägen)

Tiden är inte avgörande, men mest nyfiken undran