Foruminlägg av Emelie

< < < 1 2 > > >
#1
6 januari 2014 kl 22:38
Gilla
Är du säker på att det är senan du har ont i? Jag har också haft problem med ont på ovansidan av foten och hade en liknande knöl som du har. För mig har det blivit bättre av att inte snöra skorna så hårt över mittendelen av fotryggen. Drar bara åt längst fram och längst bak om du förstår. Gör mig gjorde det ont om jag tryckte på knölen och när jag sprang och belastade framfoten. Googla på "ont ovansidan av foten" så får du lite tips på vad det kan vara. Utifrån det får du se hur du kan "behandla". Men är det inflammation i senan borde voltaren gel + vila hjälpa.
#2
7 januari 2014 kl 21:21
1 Gilla
Jag har fortfarande kvar min knöl, det känns som en benknöl. Dock är inte min lika stor som din, så jag kan alltid ha haft den men inte varit nåt problem förrän jag började med löpning. Fick också problemen när jag köpte nya skor med pronationsstöd. Är osäker på om jag behöver sånt stöd egentligen. Tycker det är svårt hitta butiker med kunnig personal kring detta ibland..
#3
26 april 2014 kl 21:34
Gilla
Nyss köpt en Garmin forerunner 220 som jag är supernöjd med. En av anledningen till att jag köpte den var dock att jag skulle kunna överföra mina data från klockan till Garmin connect-appen i mobilen istället för att krångla med sladd till datorn varje gång.

Dock får jag det inte att funka med överföringen. Klockan hittar mobilen men det verkar inte som om appen i mobilen hittar klockan. Himla störande när det var en stor anledning till att jag köpte klockan!

Någon som har samma problem eller som fått det att funka??
#4
27 april 2014 kl 08:50
Gilla
Japp har har uppdaterat till 4.3.

Verkar vara ett känt problem såg jag nu på Garmins hemsida:
https://forums.garmin.com/showthread.php?77530-Known-Issue-Forerunner-220-Unable-To-Sync-with-Samsung-Galaxy-S3-(-Workaround)

Deras "workaround" funkar inte heller. Trist!

#5
27 april 2014 kl 22:15
Gilla
Ingen som har nåt tips hur man löser detta?
#6
24 maj 2014 kl 18:13
Gilla
Någon mer än jag som har problem med överföringen från Garmin 220 till Garmin connect-appen i mobilen? Jag har en Samsung galaxy S3 och det funkar inte alls. Lite irriterade då det var en av anledningarna till att jag köpte klockan, slippa hålla på att krångla med sladd till datorn.

#7
24 maj 2014 kl 18:27
Gilla
Hej! Tror att jag diagnostiserat mig själv med hopparknä också, ont nedanför knät där senan fäster mot smalbenet. Har kört lite tuffare löppass på sistone, med högre fart, så antar att det är orsaken :( Så himla trist när det är massa roliga lopp framöver som man tränat för hela vintern. Men men, är väl bara att acceptera och avstå från löpning ett tag. Men man blir skraj av att läsa denna tråd, då det verkar vara väldigt långdraget för många!

Min fråga är: Ska man köra excentrisk träning trots att det gör ont och smärtan i knät ökar efteråt? När jag precis fått ont så vilade jag helt några dagar och då kände jag inte av knät något alls (sprang inget heller, vilade helt). När jag nu börjat med excentrisk träning på kil har jag ju mer ont. Ska det göra så ont eller är det bättre att vila och köra typ spinning och andra benövningar som inte gör ont?
#8
27 maj 2014 kl 21:08
Gilla
Ok. Jag är öm på en.punjt på smalbenet där jag tror senan fäster. Hur behandlar jag det på bästa sätt? Kanske jag ska sluta med mina excentriska knäböjningar då? Det gör lite ont att göra dem.
#9
21 juni 2014 kl 10:21
Gilla
Har under våren kört ganska tuff löpträning med mycket intervaller och även en del lopp där jag sprungit på max. Har nu fått ont under knät på den punkt på smalbenet där lårmuskelsenan fäster. Gör ont när jag joggar/springer, gå nedför trappor och resa mig upp/sätta mig ner på huk eller till sittande. Gör också ont när man tar på punkten.

Antar att det är någon form av överansträngning. Har vilat från löpningen ca 4 veckor. Kört spinning och lätt styrka för ben/bål. Joggar nu 2-3 km 1-2 ggr/v. Går helt ok men får något mer ont dagen efter. Verkar vara segt! Trodde först det var hopparknä, men det är väl inte i själva fästet utan i senan precis under knäskålen?

Någon som känner igen detta? Tips på vad man kan göra det för att det ska bli bättre? Har tid hos naprapat till veckan, men tänkte höra även här på forumet om det finns erfarenheter av detta.

#10
21 juni 2014 kl 11:02
Gilla
Oj det låter inte roligt :( Vad fort det kan gå att dra på sig skador men segt att bli av med!

Men du har alltså hopparknä? Har du ont i senan precis under knäskålen eller i fästet på smalbenet längre ner?

Har du tips på övningar att göra?
#11
21 juni 2014 kl 11:32
Gilla
Ok så man kan räkna detta som ett hopparknä också, fast jag har ont i fästet nere på smalbenet? Trodde det var ont i senan precis under knäskålen. Där har jag inte ont alls.

Excentrisk träning ska väl vara bra för hopparknä? Gör dock ont när jag gör dem, så blir lite osäker på om det är ok att fortsätta.

Undrar även om det är ok att jogga 2-3 km lugnt eller om jag helt ska skippa detta nu?
#12
22 juni 2014 kl 14:23
Gilla
Tack för tips! Är chockvågor samma sak som stötvågsbehandling?
#13
2 november 2014 kl 11:38
Gilla
Har fått problem med en distinkt huggande smärta precis på insidan av höger knä som kommer då jag springer. Det kommer efter ca 50 m och gör så ont att jag inte kan fortsätta. När jag provjoggat och fått ont får jag även ont när jag går efteråt och framför allt i ned- och uppförsbackar. Har inte utsatt knät för något våld vad jag vet, men sprungit en hel del. Pronerar en del med höger fotled men har formgjutna inlägg och asics kayano som ska hjälpa mot detta.

Verkar dock kunna träna allt annat än löpning, spinning och cirkelträning med utfall och benböj med vikter går bra t.ex.

Trodde först det var den sk. gåsfoten, men den sitter längre nedanför knät. Kan det vara sidoledbanden eller menisken? Tacksam för svar och tips på vad det kan vara och hur jag blir av med det!

Är anmäld till Tunnelrun 22 nov men det verkar inte bli något med det.... :(
#14
2 november 2014 kl 17:01
1 Gilla
Tack för dina tips. När jag tänker efter då började det när jag köpte nya skor, Asics Kayano. Hade tidigare också Asics med pronationsstöd, men någon annan modell. Svårt att veta om det kan bero på det.

Är lite orolig att det är menisken eftersom det blir sån huggande smärta på insidan av knäleden. Men då brukar det väl krävas ett yttre våld?
#15
2 november 2014 kl 17:09
Gilla
Sorry för (tre)dubbelpostning.... Datorn hängde sig och vet inte hur man får bort inlägg?
#16
2 november 2014 kl 21:53
Gilla
Kör regelbunden styrka för ben och bål men behövs kanske ännu mer.
Ska nog kontakta sjukgymnast som jag tidigare varit hos för att få rätt diagnos och så jag vet hur jag blir av med det. Såå irriterande med skador, speciellt inför lopp :(
#17
7 november 2014 kl 10:36
Gilla
Tack för bra svar! Ja, det kan hända att det beror på skobytet. Kanske blir för kraftigt med både formgjutna inlägg och Kayano, som också är uppbyggda.
Springer ca 3 ggr/v mellan 6-10 km per gång. Kör dess emellan också styrka. Fick ett ryck och sprang 15 km en gång, vilket gick bra, men kan ju bero på det också, att det blev för mycket. Kör både benspark och bencurl samt alla möjliga bål- och stabilitetsövningar :)

Bör jag gå tillbaka till mina gamla skor med inläggen kvar eller testa de nya skorna utan inlägg tro? Är inte aktuellt att springa än på ett tag, men den när jag ska smyga igång igen.
#18
7 november 2014 kl 16:29
Gilla
Ja jag har haft problem med ont på insidan av foten tidigare, vilket troligtvis berodde på min pronation. Det gick över direkt med inläggen. Hade dock andra skor då. Tror de också hade pronationsstöd, men inte lika mycket som Kayano.
Det är så svårt med löpteknik! Som du skriver skulle någon behöva kolla ordentligt och helst filma så man kan se själv. Sen är det svårt att ändra också!

Vad kan det vara för struktur som är irriterad på insida knä? Det är verkligen huggande skarp smärta som gör det omöjligt att springa :(
#19
7 november 2014 kl 23:24
Gilla
Där ser man. Kanske ska skippa dem helt enkelt.

Lena: Hur lång tid tog det innan du blev bra? Vilade du helt från löpningen då och sen provade utan inlägg?
#20
18 november 2014 kl 21:18
Gilla
Tack för bra svar! Har inte sprungit på 3 veckor nu men det hugger fortfarande till i knät vid vissa rörelser och gör ont vid promenader så känns avlägset att kunna springa :-( Konstigt att det kan komma så fort och bli så segt att bli av med...
< < < 1 2 > > >