Foruminlägg av Ida Jansson

#1
2 mars 2014 kl 09:52
2 Gilla
Funderar lite på vad som kan vara ett rimligt mål och hur jag kan utvecklas i min nyligen påbörjade löpträning. Är kvinna på 43 år började träna löpning i maj -13. Första målet var att klara 5 km vilket inte tog mer än ca 2 veckor. Har sista 10 åren inte tränat aktivt på något vis men promenerat 5-10 km flera gånger i veckan. Under sommaren och hösten tycker jag att jag utvecklades mycket bra. Sprang ca 4 pass i veckan efter träningsprogram i runkeeper med mål att klara milen under 60 min vilket gick fortare att göra än programmet sa. Sprang min mil ( ej kontrollmätt) på 56 minuter i augusti. Fortsatte träna under hösten och gjorde pass på upp till 16 km. Har under vintern kört ca 2 löppass i veckan ute eller på band och sen kompletterat med 2 pass av styrketräning/ cirkelträning. Tänker mig att komma upp i fyra pass per vecka nu från mars månad. Nu funderar jag på att ge mig på en halvmara i slutet av juni. Är det ett rimligt mål? Vad bör jag tänka på för att utvecklas vidare. Har inte haft några skador eller besvär från kroppen. Är så lycklig över att ha hittat löpningen som motionsform och fortfarande förvånad varje gång jag sprungit ex en mil och klarat det utan besvär.
Tacksam för lite tips!
#2
3 juli 2014 kl 17:47
1 Gilla
Dax för nästa mål!
Sprang min halvmara i Kalmar den 28/6. Målet var satt till under två timmar, tiden blev 1:51.40 vilket jag är mycket nöjd med:)
Nu är frågan vad nästa mål ska vara? Funderar på milen under 50, har på träning gjort den på 52 och tänkte följa programmet här på Jogg för att komma under till slutet av augusti. Två minuter låter ju inte så mycket men det kanske det är eller vad tror ni där ute med massor av kunskap?
En fråga till. Funderar på att köpa en GPS klocka. Tips på någon som ej är för avancerad.