Foruminlägg av Lisa Ström

#1
3 mars 2014 kl 08:05
Gilla
Antar att det är för backintervaller? Här är några förslag i olika delar av stan:

På jungfruberget har du grusvägsbacken upp till toppen, exakt 1000m botten-toppen

Lugnet i alla former som nämnts tidigare (mördarbacken, sjulsarvsbacken, högbobacken, serpentinerna, gamla slalombacken, elljusspåret, inledningen av bergsstigen, etc)

Båda sidorna upp runt stora stöten vid gruvan

Cykelbanan upp mot galgberget

Källviksbacken (både bilvägen upp från båda riktningarna eller själva backen)

Cykelbanan längs gamla leksandsvägen från ingarvet upp mot lilltorpet

Ute i bergsgården har du även den beryktade Norlingsbergsbacken, den körde jag ofta när jag tävlingscyklade. Tar bra många minuter upp även på cykel så vill du springa något riktigt långt och brant kan jag rekommendera den...
#2
3 mars 2014 kl 19:36
Gilla
ett alternativ (om än lite omständigt, men om du vill ha lång och brant backe) är ju också att ta sig ut till Hackmora-banan, det är ca 3km rakt uppför...
#3
10 mars 2014 kl 07:26
3 Gilla
Jämställdhet är dock en kunskapsfråga och inte en åsiktsfråga, så svaret är naturligtvis att feminsmen inte gått för långt i och med att det ligger i själva naturen av jämställdhet att det är helt omöjligt att ta den för långt - då är det nämligen inte längre jämställt. 50/50 kan aldrig vara mer än 50/50. Jätteenkelt!

Varsågoda för lösning av problemet, tråden kan stängas etc.
#4
10 mars 2014 kl 09:07
Gilla
Det rimmar väl jättebra! Jag vet inte exakt vilka event du syftar på, om det är något specifikt eller så, men generellt är ju separatistiska aktiviteter en väg att nå målet med 50/50. Eftersom det inte är jämställt än så behövs ibland dessa möten, för ibland kan en förtryckt grupp behöva möta andra i samma situation utan att de som inte är berörda (män, i det här fallet då) är närvarande.
Inget konstigt med det. Det är ett sätt att dela erfarenheter och ge tips, energi och möjligheter att hantera den situation som nu är - dvs ojämställd. Det finns ju liknande jämställdhetsgrupper för enbart män som fungerar på samma vis fast då av förklarliga skäl riktar in sig mer på upplysning i frågan, det är också jättebra och borde arrangeras mer av!