Foruminlägg av Henrik Holmberg

#1
6 januari 2016 kl 09:23
Gilla
Jag känner igen mig väl i allt ovan. Är inne på min sjätte vilovecka nu (trodde aldrig jag skulle stå ut sex dagar ens), och gubbvaden börjar kännas både mjuk och stark nu. Tänker inte testa någon löpning än, utan vilar ytterligare några veckor. Promenerar dock en hel del, i lugnt tempo.

Något som har hjälpt mig sjukt mycket är denna snudd på amatörmässiga video. Den gav mig nyckeln! https://www.youtube.com/watch?v=HHOTw_8T3QQ

Vid något tillfälle när vaden varit extra bråkig har jag kört liniment och sen lindat in den i gladpack + satt på en kompressionsstrumpa i någon timme före massagen.

Jag tror det är viktigt att börja försiktigt när man väl börjar springa igen. Det ska gå löjligt långsamt, med små steg, och inte längre än någon kilometer. Lika bra att börja från noll, helt och hållet. Inte försöka trissa upp tempot, och sträcka ut steget. Lugn lufs, bara.
#2
7 januari 2016 kl 05:25
Gilla
Vänta med stretch, tåhävningar och löpning/tennis tills skadan har börjat läka och du inte längre har ont! Annars kommer den gå upp igen. Rör på dig och jobba på att öka cirkulationen, men belasta inte och tvinga inte vaden till ytterlägen eller hög ansträngning.

Kolla den här korta filmen. https://www.youtube.com/watch?v=HHOTw_8T3QQ