Foruminlägg av Kamilla Nilsson

#1
21 oktober 2019 kl 14:39
2 Gilla
Fick diagnosen mild artros i vänster knä för ca 6 år sedan pga knäop för 28 år sedan. Ingår väl i gruppen mogna löpare ;) och som börjat sent. Började för 3 år sedan att justera mitt löpsteg, har b la läst / följt boken ett naturligt löpsteg, så att jag landar mer på mellan / framfoten. Jag har helt gått över till löparskor med lågt, max 6 mm, till 0 mm drop. Från att tidigare inte kunnat springa på asfalt p ga smärta så har jag inga problem med det längre, i somras sprang jag 5 km på asfalt i Fivefingers bara för att se vad som hände med knäet - fick rejäl träningsvärk i vaderna men ingen smärta från knäet :). Tänk på att öka sträckan / belastningen sakta.
Och kika gärna på kollagen tillskott då det är ett naturligt smörjmedel för lederna som även det har hjälpt mej massor...
#2
14 april 2020 kl 13:27
1 Gilla
Fick diagnosen mild artros i vänster knä för ca 7 år. Började för ca 4 år sedan att justera mitt löpsteg, har b la läst / följt boken ett naturligt löpsteg, så att jag landar mer på mellan / framfoten och använt /använder racefox för att hålla en hög stegfrekvens vilket i sej gör att jag landar mer på mellanfoten. Jag har helt gått över till löparskor med lågt, max 6 mm, till 0 mm drop. Jag springer 1,5 - 2 mil /veckan, det som jag har varit noga med är att stretcha knäet efter alla löppass men även när jag har gått långt. Från att tidigare inte kunnat springa på asfalt p ga smärta så har jag inga problem med det längre, i somras sprang jag 5 km på asfalt i Fivefingers bara för att se vad som hände med knäet - fick rejäl träningsvärk i vaderna men ingen smärta från knäet :). Tänk på att öka sträckan / belastningen sakta.
Och kika gärna på kollagen tillskott då det är ett naturligt smörjmedel för lederna som även det har hjälpt mej massor...
#3
29 april 2020 kl 15:24
2 Gilla
Har aldrig känt den där endorfinkicken / runners high och allt vad det heter ;). Det jag vet är att det är väääldigt skönt när det är gjort. Jag springer alltid efter jobbet och det viktigaste för mej är att inte landa i soffan när jag kommer hem, då kommer jag inte därifrån, och att ha kläderna framplockade så jag slipper rota efter det så att det är bara byta om utan att tänka för mycket utan bara gör´t liksom.
En motivator för mej är att ffa min ländrygg mår bra av löpningen. En annan är att jag vill ha en stark kropp som orkar / klarar att göra det jag vill göra om typ 20 - 30 år, är 49, jag siktar på att bli den där kärringen som de yngre önskar satt still nån gång ;D.

Jag hittar på egna utmaningar som jag lägger ut / räknar ner på insta, just nu är det 30 löppass till midsommar, den typen av utmaning fungerar väldigt bra för mej. Distans / tid är för mej ointressant - 15 min lr 1 mil - spelar ingen som helst roll utan det är passet i sej som är viktigt.

Tror mycket handlar om att hitta sin grej som man går igång på och våga ändra sej om just den grejen inte fungerar, vet inte hur många träningsupplägg fr böcker / nätet mm jag påbörjat men inte avslutat för att jag tröttnat, för att hålla motivationen uppe istället för att "vänta på" den däringa endorfinkicken som kanske aldrig kommer.
#4
29 oktober 2020 kl 14:36
Gilla
Jag springer i Icebug phyto4 på vintern som är något bredare än en del av deras andra modeller, deras nya phyto5 ska också vara bredare. Använder annars Altra för att få plats med mina breda fötter.
#5
7 januari 2021 kl 11:25
1 Gilla
Jag hänger oxå på :)
#6
10 mars 2021 kl 10:40 Redigerad 10 mars 2021 kl 10:41
Gilla
Japp! Hade ant. Covid i början på maj, dock ej testad. Jag hade hög feber i ca 5 dagar och i slutet på 1a veckan hade jag svårt att säga en hel mening utan fick andnöd, skulle ant. ha åkt in men gjorde självtestet som fanns och jag tyckte att jag inte var sjuk nog, den värsta andnöden gick över på några dagar. I höstas kändes det som att det började släppa men det vara bara tillfälligt, så jag har fortfarande samma besvär som du beskriver med "för små" lungor och klarar fortfarande inte att hålla samma tempo som tidigare - lungkapaciteten finns lixom inte.
#7
1 april 2021 kl 18:15
5 Gilla
Glad påsk! 🐣
Min kvartalsrapport blev 24 mil fördelat - januari 7.5, februari 8 & mars 8.5.
Hade tänkt en lite mer ökning / månad men så kom livet emellan men jag stressar inte upp mej för det utan joggar på 😉.