Foruminlägg av Fredrik Waldenlöv

< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
#1
16 april 2008 kl 13:31
Gilla
Hej
Söker en klocka för löpning och annan träningsaktivitet som man kan ställa in timer i olika intervaller kontinuerligt. Ska försöka på mig en förklaring.
Tex ska springa 5 min sen gå 1 min. Då vill jag kunna ställa in en timertid på 5 min, sen när den larmat ska nedräkningen för 1min börja automatiskt sen börjar den om med 5 min nedräkning igen osv.
Ingen erfarenhet eller koll alls på träningsklockor. Någon som har något tips är jag tacksam.
#2
13 maj 2008 kl 12:02
Gilla
Antar man kan lägga in egna gpspunkter i garmin 305. Om man sen väljer en inlagd punkt ser man då avståndet dit i displayen?
Att jag frågar är att det skulle vara kanon om den gick att använda till golfrundan också och inte bara löpträning. Lägger in mittpunkten på alla greener och för varje hål ser man avståndet till green? fungerar det? I så fall hur många punkter kan man lägga in och kan man namnge punkterna? Hur bra gpsprecision har 305:an? Några enstaka meter eller tiotals meter? Många frågor men tacksam för svar på några i alla fall.
#3
19 maj 2008 kl 13:55
Gilla
ni som äger 405:an har ni även haft 305:an innan? funderar hit och dit vilken man ska köpa. Finns både positivt och negativf för båda modellerna tycker jag. Finns det "viktiga nya funktioner" i 405 som inte finns i 305? Och då menar jag inte att man kan ha den på fritiden för den ser snyggare ut och har trådlös överföring. Sånt spelar definitivt ingen roll då jag bara ska träna med den. Tycker det ser ut som man har bättre översikt över displayen på 305 även om jag bara granskat modellerna på bilder. Övertyga mig vilken jag ska köpa tack.
#4
19 maj 2008 kl 19:35 Redigerad 19 maj 2008 kl 19:55
Gilla
hmm...svårt val. tror det blir en 305 iaf då de är jäkligt billiga nu..1700kr med frakt från UK måste ju anses som ett bra pris. tackar för alla svar

red:
en 305 beställd. 1699,80kr inkl frakt debiterades.
#5
19 maj 2008 kl 22:34
Gilla
jag köpte den här http://stores.ebay.co.uk/Serv-U-Electronics-Gadgets

verkar inte som de har 405:an konstigt nog.
Men sök på http://www.ebay.co.uk/
efter 405 så hittar du säkert en del.
#6
21 maj 2008 kl 13:22
Gilla
"Sedan kan sägas att Garmin köpta i utlandet omfattas inte av svensk garanti, utan får skickas till den affär som den köptes i."

Nja inte riktigt helt sant. Köper man från UK så skickar man in produkten till Garmins seerviceställe i UK och inte till affären man köpte den i. Tillvägagångssättet är precis som en svenskköpt produkt bara det att du skickar den till garmins UK-adress istället för sverige. Lite dyrare porto dock kan tänkas men med det man tjänade på priset för produkten har man råd att skicka många gånger ändå för att gå jämt upp.

Från garmins hemsida i england:
If your unit develops a fault, you can view our online support pages to see if there is a solution for your issue, if one cannot be found then you can then submit an Email to us and we will generate an RMA (Return Material Authorization) number allowing you to return your unit to us.

#7
3 juni 2008 kl 18:58
Gilla
Läste en tråd för ett tag sedan där någon tipsade om en video på ca 8 min där jag tror det var Anders Szalkai som visade lite enkla olika löptekniker man kan träna på efter sitt pass. Det var ca 7-8 st olika enkla övningar. Glömde så klart lägga sidan som bokmärke och har sökt i de flesta trådarna men hittar inte på det. Tacksam om någon vet vad jag syftar på och har länken.
#8
3 juni 2008 kl 19:35
Gilla
#9
8 juni 2008 kl 12:09
Gilla
lånar tråden lite.
Använt 305 i nån månad nu och är helnöjd med den. Några saker jag inte kommit till rätta än med.
1. När man lagt in några "locations" när man varit ute och joggat eller cyklat så vill man ju namnge dem så man vet vad det är för något. Kan man göra det med TC eller ST för det tar ju en evighet om man ska namge låt säga 30 punkter med knapparna på klockan.
2. När man importerar all data till TC, följer alla "locations" med då som man har i klockan? Hittar dom ingenstans.
3. Jag har "lap" för varje km jag springer och i TC har man bra överblick per km man sprungit med tidåtgång, kartbild, HR mm mm vilket jag inte tycker jag får på samma sätt i ST. Där får jag bara summering för hela träningspasset. Kan man få lista för varje km för det man sprungit i ST?
4. Har man friluftskartan till TC så vinner den lätt över ST med sin suddiga gogglemapsbild i mitt tycke.

Antagligen har jag inte hittat alla oumbärliga funktioner än då i princip alla hyllar ST till skyarna och spottar på TC. Vad gör jag för fel? Tips tack.
#10
3 november 2008 kl 20:39 Redigerad 3 november 2008 kl 20:40
Gilla
Vad tror ni om dessa halkskydd? Finns på www.jula.se för 69kr. Påminner väl lite om de som fanns på biltema förr i tiden. http://www.jula.se/EsaImages/item/master/919020_d.jpg
#11
22 november 2008 kl 13:59
Gilla
Nu har man använd dessa spikdobbar några gånger och de funkar helt suveränt. Ingen risk för att halka till och man känner verkligen att man får fäste med spikarna. Nu har jag inte provat några andra märken men det känns överflödigt då investeringen på 69 spänn funkar så klockrent.

www.jula.se 69kr. http://www.jula.se/EsaImages/item/master/919020_d.jpg
#12
25 november 2008 kl 07:51
Gilla
Nu är jag förvisso helt såld på nike-grejer men kan rekommendera ett besök på
Niketown http://golondon.about.com/od/shopping/p/niketown.htm

3 våningar fultl med kläder och accessoarer med det berömda märket. Ta med mycket pengar för det går lätt åt.
#13
3 december 2008 kl 19:33
Gilla
Av en händelse idag så upptäckte jag också att ljudet är helt borta på min Garmin 305. Som det beskrevs tidigare i tråden så var ljudet bra i början men för ett tag sen tyckte jag det var ganska svagt. Och som sagt nu är det inget ljud alls. Det är alltså ett hyffsat känt problem hos garmin?
Även ett annat underligt problem. När jag håller på att knappa i menyerna med vadsomhelst och trycker på högra knappen längst upp (pil upp) så slås enheten av direkt. Då får jag lov att starta om den igen. Händer endast medans enheten inte hunnit hitta gps-positionerna än. Sedan det är klart så funkar det som vanligt med knappen. ska det vara så?
annars funkar klockan klockrent.
Man får väl medge nu att man skulle köpt den i sverige :-) Blir att kontakta Garmin i UK om ett returnummer och sen skicka tillbaka den. Iofs är jag inte så beroende av ljudet då jag alltid springer med lurar. Ska forska i hur mycket krångel det är att skicka tillbaka.
#14
6 januari 2009 kl 16:25
Gilla
Detta med elevation correction får jag inte att fungera. Haft det fungerande förut utan problem men för några månader sen installerade jag om datorn och efter det får jag inte igång elevation correction.
sporttracks ver 2.0.3170
GDAL plugin ver 1.5.1
elevation correction ver 1.3.1

När jag importerar ett pass får jag upp en ruta med detta efter några sekunder.
"Elevation correction
Download error. Could not open connection to remote server"

Någon som har nån lösning så är jag tacksam.
#15
6 januari 2009 kl 17:16
Gilla
Mikael
nej dom ligger där dom ska. Öppnar jag sporttracks och går in under "inställningar" så ligger dom där under "tillägg"
GDAL plug in och elevation correction.
Och väljer man elevation correction så har man några valmöjligheter man kan göra som tex "Correct GPS elevation at import" mm mm.
Så visst borde dom ligga där dom ska. ligger i pluginmappen precis som det står i installationsanvisningarna.
#16
13 januari 2009 kl 20:40 Redigerad 13 januari 2009 kl 20:43
Gilla
Lite strul med sporttracks idag när jag skulle överföra mitt senaste pass (5km). Datum och tid för passet stämde inte alls utan sporttracks visade 090112 kl 06:35 när det i verkligheten var idag 090113 18:59.
Överför även till Trainincenter och där stämde datum och tid för passet.
Kontrollerat klockan (Garmin 305) och alla inställningar är som de ska. Inte världens problem men det har alltid stämt förut på alla pass man lagt in. Vet inte vad ST fått datumet från. Inte använt klockan igår som den daterade passet på.? Får se hur det går nästa gång..
#17
14 januari 2009 kl 07:13
Gilla
Sven, nej jag gjorde samma förfarande som altlid vid överföring. Kryssade i passet och valde "lägg till ny aktivitet". Och det datumet och tid som sporttracks valde har jag inte haft någon träning alls på. inte ens samma dag. denna dag är träningsfri i sporttracks. Som sagt första gången det hänt och förhoppningsvis funkar det vid nästa överföring.
#18
31 januari 2009 kl 18:20
Gilla
Köpte min från england och självklart får du med engelsk kontakt som inte passar i sverige. Spelar ingen större roll då man laddar den genom usbkontakten från datorn. Blir det något fel på den måste du skicka den till garmin i england då garmin i sverige av någon konstig anledning inte vill ta emot sådana som är köpta i utlandet.
#19
18 mars 2009 kl 10:37
Gilla
Läst tråden och diverse sidor på nätet om löparknä. Det gemensamma jag tycks kunna läsa ut är att smärtan uppkommer någon gång vid löpning, tex efter någon km eller så för att oftast försvinna när man slutar springa.

Då till mitt knäproblem. Mitt vänstra knä ömmar och ibland (väldigt sällan) på gränsen till ont dagen efter jag sprungit och sen håller det i sig några dagar till att vara i princip borta efter ca en vecka utan träning. Har laborerat en del med knäet och provat längre perioder med stretching och även perioder med ingen stretching. Det gjorde varken eller tycker jag.

Grejen med det hela är att när jag springer så har jag ingen värkkänning alls i knät. Det kan kännas lite halvstelt första 500m sen går det utan problem att fullfölja mina pass. Ömheten är som borta. Då jag aldrig har haft problem med knät precis under ett löparpass så har jag avfärdat löparknä men det kanske ändå lutar åt det problemet? Så länge det går att springa helt utan problem så har jag inte tagit tag i problemet men man kanske ska uppsöka en kunnig person så det inte blir något framtida besvär.
#20
23 mars 2009 kl 14:55
Gilla
Intressant ämne. Läst artiklarna som det länkas till ova och som allt med löpning så är ingenting självklart. Ska man tolka det som att oavsett pronation eller inte så är det en neutral sko som gäller för en pronationssko kan inte hjälpa själva problemet med att man har pronationssteg?

Citerar en text från länken
"People are trying to "correct" it by using orthodics, shoes with motion control and cushioning, but it doesn´t help, as you know well from your own long experience. The question: "Why not? "is always there, but the answer is pretty much simple. If you continue to land on this part of the foot and reproduce this pattern of movement your ankle and foot will be still overloaded by your body weight. Neither orthodics nor "special" shoes can´t reduce this load and take it away. Strengthening your feet couldn´t help
either because there is no muscle attachment to this part of the foot"

Så en utprovad sko från löplabbet eller liknande är ungefär lika värd som en sko du provat ut själv och är nöjd med från stadium, inter sport mm?. Så tolkar jag länkarna iaf. Har själv ett par utprovade pronationsskor från löp o skokliniken i gbg. Kanske ska köpa ett par neutrala och prova. Mitt knäproblem kanske försvinenr då.

< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >