Foruminlägg av Robert Marton

< < < 1 2 > > >
#1
3 januari 2011 kl 17:39
Gilla
2011 ska bli bästa året hittills:

Minst 1000km total löpning (förra året 720km)
Milen under 39 minuter (förra året 39,17).
5km under 18 minuter (förra året 18,46).

Jag ska springa fler lopp, kanske äntligen våga mig på sthlm maraton?!?!
#2
6 januari 2011 kl 12:19
Gilla
Jag har varit förkyld med snuva, hosta och allmän trötthet i kroppen under typ november och december men efter några veckor utan att få springa satte jag igång igen i mitten av december, snuvan och hostan till trots, sprang till jobbet några gånger och blev plötsligt frisk!

Kanske kan vissa förkylningar botas med löpning!?!? (;
#3
8 januari 2011 kl 15:34
Gilla
Jag har en blandning mellan chihuaha och papillon (hane, större än man kan tro) som jag under förra året hade med mig ofta när jag sprang (då var han ca ett år gammal). Det gick utmärkt till en början, han verkade trivas och blev glad när vi skulle ut och springa...

Nu är det dock helt annorlunda - han gömmer sig, svansen mellan benen när jag tar fram träningskläderna - mitt misstag var att ha för högt tempo, inte pausa så ofta som hunden ville och ta med honom ut några gånger när han inte verkade vilja hänga med...

Tyvärr får jag springa sjäkv nu, hunden kommer väl aldrig tycka att det är roligt att springa med mig igen...får väl skaffa en hund som passar bättre för löpning nästa gång!
#4
8 januari 2011 kl 16:10
Gilla
Jag tycker LCHF verkar spännande - har flera bekanta som äter enligt den modellen och de är alla lyriska (blir nästan religiösa när de talar om sin diet...vilket iofs kan verka avskräckande...)!

Jag har inga problem med övervikt men har ändå gjort (halvhjärtade) försök att närma mig lchf men det har inte gått pga att jag älskar bröd och potatis!

Jag har nu "landat" i en kost där jag (i stort sett) alltid lagar maten från grunden (dvs inga hel- eller halvfabrikat, inga e-nummer, aldrig margarin utan riktigt smör, inga lightprodukter etc), kompletterar tillbehören (pasta, ris, potatis etc) med mer grönsaker istället, aldrig läsk, juice, saft etc etc. Jag mår bra, håller vikten, träningen (både styrka och löpning) går också bra...! Men utan mitt surdegsbröd är inte livet värt att leva!!! ;)
#5
11 januari 2011 kl 10:32
Gilla
Mycket är ju redan sagt i denna tråd men för egen del har jag förbättrat mina resultat avsevärt det senaste 1-2 åren. Efter att ha sprungit endats vanliga distanspass (dvs ungefär samma hastighet och distans varje gång) fler ggr per vecka så lade jag in snabbpass i nära tävlingsfart då och då samt intervaller. Jag började med "fartlek" där intervallerna var inproviserade, nu blir det oftast mer vetenskapligt...!

Jag skaffade óckså en garmin forerunner som gör löpningen roligare!

För ett år sedan hade jag varit nöjd med att springa 5km under 20 minuter och milen under 45 - idag är målet att nå 5km under 18 och milen under 39 och jag har god förhoppning om att lyckas!

Lycka till med löpningen!
#6
11 januari 2011 kl 11:25
Gilla
Jag har haft min FR 305 i 1,5 år cirka och ingen cancer ännu! (Ta i trä)...!
#7
17 januari 2011 kl 11:52
Gilla
Jag stukade foten rejält i samband med fotbollsspel en midsommarafton för ett antal år sedan och det tog ett drygt år innan smärtan var helt borta...inte för att skrämmas men det tar tid att bli bra efter en ordentlig stukning och du gör helt rätt som letar efter sjukgymnast för att få hjälp! Lycka till!
#8
27 januari 2011 kl 14:57
Gilla
Jag har tre barn,3, 5 och 7 år gamla, jobbar 75%. Just nu utgörs större delen av min löpträning av att jag joggar till och från jobbet. Det blir korta pass, 5,7km enkel riktning men två om dagen...tyvärr hindrar snön mig från att springa snabbpass och intervaller då men jag försöker spara kvalitetspassen till helgerna...Om jag inte skulle springa till jobbet blev det inte mycket löpning då det inte är lätt att komma ifrån hemmet och lämna små, hungriga barn någon längre stund...!!!
#9
8 februari 2011 kl 20:16
Gilla
Jag ger kortisoninjektioner då och då i min yrkesutövning...Kortisoninjektion i hälsenan är mycket riskabelt då senan kan försvagas och brista. Injektion i själva trampdynan under hälen kan, om injektionen inte hamnar rätt, ge skada på fettkudden, dvs din "stötdämpning" kan skadas, vilket ju inte är så bra...om du inte har en klar diagnos till smärtan i hälen verkar inte en k-injektion att rekommendera...! Om du inte har ont när du går och springer så kanske du kan ha ännu mer tålamod och fortsätta med bra inlägg och vänta?!?!?

Lycka till, husomhelst!
#10
8 februari 2011 kl 20:29
Gilla
Jag tror att det bästa för dig på sikt är att fortsätta med rehabträning av hälsenan, men ha mer tålamod - under rehabtiden kan du väl träna sådant som inte belastar hälsenan (överkroppsstyrkaa, simma etc). Så småningom kommer du kunna träna som tidigare...tålamod Alekh, tålamod...! Lycka till!
#11
20 februari 2011 kl 17:02
Gilla
Löparknä? Jag har haft liknande besvär som började pga dåliga skor och hård träning utan uppvärmning - jag har inga sådana problem nu men strechar knäna, har fått ett förebyggande stretchprogram av en sjukgymnast samt har bra skor och springer inte bara på asfalt!

Ibland får jag ont när jag springer för långsamt, alltså när jag tar får korta kliv, du kan ju prova att öka steglängden (om du är tillräckligt taggad!), men i första hand be en sjukgymnast om råd...!!!
#12
8 mars 2011 kl 14:15
Gilla
Du kan ju skaffa en löparklocka med inbyggd "träningskompis"! Det hjälper mig ibland...men jag tycker iofs om när det blir jobbigt...!
#13
6 april 2011 kl 19:12
Gilla
Återstår då bara att börja springa barfota!
#14
30 april 2011 kl 17:53
Gilla
kanske ska du springa fler och kortare pass en tid innan du ökar passens längd? om din träningsdagbok stämmer så springer du ju inte mer en något pass per vecka och det är inte så mycket med tanke på ambitionen att klara ett marathonlopp (vilket jag aldrig gjort ska tilläggas)...! Lycka till hursomhelst!
#15
3 maj 2011 kl 11:00
Gilla
Jag håller med ovanstående, dvs för att få upp tempot måste du öva kroppen att springa snabbt, dvs fler korta (3-5km) högtempopass / intervallpass och färre långsamma långdistanspass borde göra susen. Var också med på tävlingar - adrenalinet brukar hjälpa till för att slå rekord! Sänk ambitionen något och tänk mer långsiktigt om du får ont i knäna!!!
#16
28 maj 2011 kl 09:49
Gilla
längre steg och fortare - det kan inte bli enklare än så!
#17
9 augusti 2011 kl 21:35
Gilla
Såhär efter loppet kunde man ju önskat sig lite bättre väder, men bra gick det ju ändå! Nästa lokala lopp blir kurortsloppet i Bie (5 el 10km stigar och grusvägar) som jag kan rekommendera om ni inte varit där! Nu går jag och lägger mig och ber hustrun massera mina trötta vader!
#18
25 augusti 2011 kl 08:07
Gilla
Jag väntade ganska länge innan jag sprang min första tävling men upptäckte, när jag väl tävlade, att jag sprang mkt fortare när jag hade taggade löpare bredvid mig. Jag har deltagit i lokala, mindre lopp fr.a. och då har det faktiskt gått att få medalj, trots att jag bara är (om än hyfsat snabb) motionär (guld i bie, silver i gävle, brons i sköldinge är senaste årets skörd). På vanlig träning kommer jag aldrig i närheten av de tider jag får på tävling, kan inte riktigt motivera mig att ta ut mig så mkt då , antar jag.

Mindre tävlingar (som exvis kommande lopp i bie 11/9) kostar en hundralapp och det brukar vara flera duktiga motionärer där att jämföra sig med! Kanske ska du därför prova att hitta ett mindre lopp i närheten, vilket ju ger kortare transportvägar och billigare avgift?

Lycka till!
#19
5 september 2011 kl 18:00
Gilla
Jag äter två timmar före start, "vanlig" mat, dvs ingen skillnad mot det jag brukar äta...men jag ser till att äta mig ordentligt mätt! Sedan är det bara tillåtet med vätska (vatten, inte energidryck) fram till starten...

Jag har också haft besvär med håll under mil-lopp men senast jag tävlade (kvartsmara) hoppade jag över alla vätskekontroller och jag fick ingen håll! Och slog personbästa dessutom! Så att inte dricka under själva loppet kanske förhindrar att jag får håll...!
#20
5 september 2011 kl 18:04
Gilla
Vila, det skulle jag gjort! Trött + halsont + träning är dålig kombination! Du kan springa imorgon istället! Lycka till!
< < < 1 2 > > >