Foruminlägg av Dallas

#1
27 maj 2014 kl 22:40
Gilla
Har sprungit två halvmara (under 1,50) Men efter en mil tappar jag all ork å får frossa. Upplever mig innan detta pigg och har aldrig någon hög puls. Men kroppen säger ifrån.

Ska man börja fokusera på mer uthållighetsträning och minska på intervallträningen? Eller hur gör man kroppen bättre tränad för långlopp?
#2
29 maj 2014 kl 15:01
Gilla
Ena gången åt jag pasta 3h innan, andra gången kvarg å mackor. Håller första milen på cirka 47min och upplever inte det som jobbigt.(springer milen på runt 44 i dagens form) Har testsprungit 1,9 mil i behagligt tempo på 1.38.

Ingen aning med järnvärdet, kanske nått att kolla.

Det som är konstigt är att jag har svårt att fatta när kroppen skall tröttna, e som att de bara slår till. I tidigare åldrar upplevde jag det som att jag hade ful koll på va kroppen klarade och sprang utifrån det. Är 25 idag.
#3
28 juli 2018 kl 15:17
Gilla
Hej.
Hur laddar ni upp sista månaden inför ett ultralopp. De flesta antar jag tar det lugnare när det närmar sig, men även läst att man kan öka träningen och sedan vila mycket sista veckan, för att så "toppa formen".

Hur gör ni, eller hur tror ni man får ut max? Erfarenheter?
#4
1 oktober 2018 kl 08:36
Gilla
Hej, efter att jag sprang ultravasan(18 aug) fick jag nog de flesta överbelastningsskadorna i mindre mängd.
Redan på kvällen hade jag svårt att stödja mig på fötterna. På måndagen kunde jag dock börja gå med kryckor. De skador jag kände då har gått över. Dock har jag problem med en fot.

Om jag trycker på fotknölen(insidan av foten) har jag en stark smärta, känner även den smärtan om jag sträcker vristen eller vrider foten mer än normalt.

Har nu testat att springa på foten, 4km löpning, två gånger.
Det har funkat bra, men smärtar vid kurvtagning samt vid branta backar. Kan få riktigt ont i foten om jag trampar snett eller belastar den fel.

Någon som har tips på åtgärd/rehab. Fortsätta ta lugna löpturer va 3 dag så länge det inte förvärras?

Tack så länge.