Foruminlägg av Nellie NIlsson

#1
3 juni 2014 kl 10:18
Gilla
Finns bara ett sätt att ta reda på det. Och det är att cykla. Jag tror att du kan klara det. Allt handlar ju om vilja och lite vaselin i rumpan.

Men klart, du kanske inte mäktar med cykeln alla veckans dagar i början. Och om man är väderkänslig kan det ju oxå bli ett problem. Men löp ett par cykelbyxor med vaderat romp. :D

Men om du tror på att du klarar det och ger dig fan på det så är svaret ett rungande ja på din fråga. Lätt? Naj.
#2
4 juni 2014 kl 12:48
Gilla
Hejsan,

Jag är ganska ny på det här med att meka med min racer. Bytte slangar häromdagen och gav mig ut på en premiärtur med cykeln. Till min fasa när jag växlade kunde jag plötsligt inte växla mer. Antar att jag satt kedjan på fel kuggar efter att jag satte på bakhjulet igen efter slangbytet.
Kedjan sitter på de yttre kugghjulen nu. Vad ska jag gör för att rätta till felet. Vill ju ut och hojja snart igen. Nu kan jag bara cykla på ett växelläge. Nåt ytterläge med "pumpandet" av växlar.
Hoppas på snabb hjälp. Och hur ska jag veta vilka kuggar de ska sätta på, på igen?

#3
4 juni 2014 kl 15:16
Gilla
Bytte slangar, kräver ju att man tar av bakhjulet. :)
Nä så slangarna har inte mer än så att göra med mitt problem. Kanske överflödig bakgrundsfakta.

#4
4 juni 2014 kl 15:18
Gilla
Hur menar du med rörde växlarna?
Det var inte jag som tog av själva bakhjulet utan det gjorde min man. Så med att röra växlarna, inte mer än att han tog av bakhjulet. Hjulet sitter rakt och fint.

Men kan det bero på att jag satt kedjan fel när jag satte på bakjhulet?
#5
14 juni 2014 kl 14:47
Gilla
Det har löst sig. Växlarna är ok och så är min cykel. Man måste bara använda hjärnan lite. :)
#6
17 juni 2014 kl 12:23
Gilla
Jag är på jakt efter en cykeldator. Jag vill helst inte att den ska kosta skjortan. 2500 är väl min ungefärliga budget. Mycket hänger på vad jag får för mina pengar.
Jag har spanat på Garmind Edge serien. Jag eftersöker en cykeldator där jag även kan ha koll på pulsen. Har en garmin forerunner 305, eller lillTv:n som jag kallar den. Jag skulle ju kunna använda den men jag skulle helst vilja slippa.
Någon som har lite koll och vill hjälpa mig? Någon som har en garmin som kan rekommendera en dator, och hur fungerar det med pulsbandet i så fall, jag borde väl i så fall kunna använda befintligt pulsband?

Kanske har jag till och med snöat in mig på garmin i onödan, finns kanske andra schyssta alternativ?

Tack på förhand.
#7
17 juni 2014 kl 15:20
1 Gilla
Mårten, det är ju roligt med nytt juh. Men jag har inte alls tänkt så som du. Men det är ju ett alternativ. För mannen min har skaffat en cykel idag. Så kan han köra ¨på det o jag skaffar en ny. :)
#8
24 juni 2014 kl 08:16
Gilla
Funderat lite på det där. Kanske att jag trots allt nöjer mig med min garmin forerunner 305 och köper tillbehör till den. Som någon ovan föreslog. Så får jag vänta med cykeldator tills jag inte längre kan stå ut med min lill-tv. Som jag kallar min pulsklocka.

Tack för alla tipsen.
#9
22 oktober 2014 kl 15:45
Gilla
Jag har kommit igång igen med löpning efter en tids uppehåll pga skada. En knäskada som ledde till operation som ledde till ortos i 7 veckor. Lång rehabtid.
I september började jag löpträna igen. Det har gått väldigt bra för mitt knä. Över förväntan bra. Däremot upplever jag att flåset tar en väldigt tid på sig att bli bättre.
Jag känner mig tung och flåset säger stopp. Jag har sedan första veckan i september löptränat 2 ggr i veckan. Har inte vågat utöka mer för att få belastningsskador på mitt knä, men nu kommer jag att öka på efter loppet på söndag.

Men jag känner att det händer föga med flåset. Springer inte särskilt fort. Upplever jag det inte i alla fall. Ligger ofta bland de sista i klungan. Löptränar i grupp 2 ggr i veckan.

Så nu funderar jag på vad jag gör fel och vad jag kan göra mer. Låt säga att jag börjar köra löpträning 3 ggr i veckan. Tränar även rehab 2 ggr i veckan, mest benstyrka och lite armar och bål. Ska jag lägga på ytterligare ett konditionspass fast av annan form än löpning? Eller ska jag springa 4 ggr i veckan?

Måndagar kär jag ett rehabpass + löpstyrka, löpstyrka = styrka varvat med löpning. Inga distanser utan löpning ca 500 meter mellan styrkeövningarna. Kommer väl upp mellan 3-5 km total löpning
Onsdgar rehabpass + löpning i grupp. Varierar från gång till gång, varit mycket olika typer av intervaller senaste tiden. Vi hamnar väl på samma distans där.

Om jag skulle lägga till egen löpning så skulle det väl kanske bli intervaller i olika former och kanske lite "långpass", orkar inte vad jag vet springa mer än 5-6 km i dagsläget. Siktar på milen i maj och halvmaran i sept nästa år.

Någon klok här inne som kan hjälpa mig.
#10
22 oktober 2014 kl 21:08
Gilla
Min operation var en fraktur och inte artros. Efter en skidolycka. Så jag har haft en lång tid med rehab innan första löpsteget var aktuellt.

Nä, två ggr i veckan är nog på tok för lite. Ska lägga in ett cardiopass. Spinning tycker jag är sådär roligt. Kanske blir spinning lite längre fram.

Blir nog att lägga till ett löppass till samt ett cardiopass av annan sort. Styrka för knä kör jag 2 ggr i veckan på rehab. Dessutom kör vi ganska mycket styrka ben och bål på måndagar.

#11
23 oktober 2014 kl 13:20
Gilla
Tack för ditt svar HF Löfgren. Ligger en del i det du skriver.

Tålamod är en dygd jag saknar men något som jag fått jobba med under min regabtid. Det har gått långsamt allting. Men saker måste få ta tid antar jag. Eller ja, det måste de ju.

Vi har kört en hel del intevaller med gruppträningen. Vilket jag gillar. Och det bästa är att knät känns stabilt. Inga känningar efter och ingen svullnad. Men jag är en aning fösiktig. På gårdagens pass kände jag däremot att vaderna strejkade på löppasset.Körde en del vader på rehabpasset innan. Så de var mycket trötta kanske.

Nä inte ska jag handla impulsivt och slå upp skadan. Det vore nådastöten för mig. Nej, det ska hålla. Blir nog att jag får kasta in ett löppass till och ett alternativt kondispass. Ska springa milen i maj. Vill hemskt gärna klara det under 55 min. Hemskt gärna. :)
#12
24 oktober 2014 kl 09:38
Gilla
Många år??? Nä det har jag inte tid med. Haha. Jo självklart men jag är lite av en sikta mot stjärnorna landa i grantopparna.

Tror dock inte att jag kommer klara milen i maj på sub 55. Men sub 60 är ett måste. :)