Foruminlägg av Nicklas Lundström

#1
5 juni 2014 kl 09:25
Gilla
Hallå Alla Löpfantaster!

Ny på detta forum och jogg.se.

Jag har "hobby-löpt" och spelat fotboll hela livet men har dem 2 senaste månaderna valt att satsa seriöst på löpningen, missade Sthlm-Marathon men läste om loppen som var kvar detta år och hittade Sthlm Ultra 50km och blev sjukt taggad.

Löpte i måndags 15.5km på snitt 4:40 per km och senast igår 17.5km på snitt 4:55 per km och kändes väldigt bra dock lite Tätt inpå i benen men kändes väldigt bra både igårkväll och imorse när jag vaknade.

Läst att folk blivit totalsågade med så kort tid tills loppet men jag vill poängtera att jag verkligen brinner för detta och loppet är bara 1 av många i mitt framtida löparliv.

Tips på hur jag ska lägga upp sista 8 veckorna träningsmässigt, både löp och gymmässigt?
Även kostmässigt?

Stort tack på förhand!

//Nicke
#2
18 juni 2014 kl 10:45
Gilla
Hej allesammans!

Jag är relativt ny inom detta forum men har löpt under en längre tid!

Löper 3-4 ggr i veckan med distanser mellan 10k - 30k.

Jag körde mitt egna halvmarathon igår och sprang 21km på 1h 35min, efteråt kändes det väldigt bra i kroppen och såhär dagen efter så känns kroppen fräsch.

Har inte sprungit något marathon ännu men funderar på Sthlm Ultra den 9:e Augusti.

Vilken tid per km lr sluttid är en bra tid man ska sikta in sig på?
Vet någon vad topp 10 placeringarna hade förra året?

Hur ska man lägga upp ett så långt lopp, ska man försöka ligga på ett 4:30 tempo första 25km och sedan sakta sakta ner när kroppen börjar säga ifrån och landa på 5min/km lr ska man lägga sig på 5min/km tempo redan från början och försöka hålla det tempot hela vägen?

Tack på förhand för eran tid och era svar!

Med vänlig hälsning
Nicklas
#3
18 juni 2014 kl 11:21
Gilla
Staffan Dahlgren tänkte givetvis inte på 100k utan 50k såhär första gången givetvis. Var i valet och kvalet att springa Sthlm Msrathon men missade tyvärr den tävlingen. Men när du sprungit dina marathon, har du gått ut hårdare i början för att kunna sänka tempot i slutet lr har du sprungit samma tempo från start till mål?
Får man fråga vilken din bästa tid var och hur du la upp loppet och förberedelserna?

Karin Axelsson jag har tyvärr inte sprungit något marathon tidigare men har hittar passionen för löpning sista halvåret men tänker att många fler ska det bli!

Tack Annica Johansson, väldigt uppskattat?

Har fortfarande inte gjort anmälan till ultra 50k utan är som sagt i valet och kvalet och känner att om jag springer så siktar jag på en tid runt 4:10 men det kanske är för optimistiskt men hatar att bara känna att man ska genomföra loppet utan att ha en uppsat bra tid som mål men återigen har aldrig sprungit så långt så man får väll ta med det i beräkningarna också såklart,

Mvh
#4
18 juni 2014 kl 11:25
Gilla
Mikael Eriksson tänker att man håller 4:30 tempo kanske första 2.5-3 milen och sedan dem sista 2 milen ligger på runt under 5:00 tempo?

Om man ska utgå ifrån förra årets resultat så hamnar man på en väldigt bra placering med målgång på 4:10 :)
#5
18 juni 2014 kl 11:39
Gilla
Staffan Dahlgren tack så jätte mycket för bra svar!

En annan fråga är om ni som läst denna tråd när ni sprungit längre lopp hur ni har gjort vid alla vätske stationer, jag själv är väldigt emot att stanna upp och hitta tempot sen igen utan tänker isf att man har ett bälte med vatten och ett par vitargo drycker?
Känns smidigare och då kan man behålla tempot lr vad tycker ni!?