Foruminlägg av Fysioteraoeuten

#1
20 juni 2014 kl 13:55
Gilla
Det låter som löparknä. (Itbs). platsen du visar på bilden fäster en sena (it-bandet ) som sammankopplas med just dem besvär du nämner. Skademekanismen är inte helt klarlagd det finns många teorier. Därför kan även behandlingen i vissa fall vara svår att hitta helt rätt. Men finns mycket att testa. Mitt råd är att uppsöka en fysio/sjukgymnast för bedömning och inte dra ut på det. Ju längre besvären håller i sig desto svårare brukar de vara att bli utav med. Lycka till!
#2
21 juni 2014 kl 10:56
Gilla
Absolut Annika så brukar en svag medius vara en del av problemet. Även en obalans mellan gluteus maximus å tensorn som båda fäster på it-bandet som går ner underknäet där smärtan förläggs kan vara bovar.

#3
21 juni 2014 kl 11:03
Gilla
Håller med Gabriel låter som ett hoppar knä som är en överbelastningsskada. Bra att du söker hjälp. Skulle även råda till att besöka en fysioterapeut/sjukgymnast. Fram till din träff så kanske du kan göra lätta avlastade knärörelser för att stimulera blodflödet och förhoppningsvis påskynda läkprocessen. Även en tur till Apoteket för att rådfråga dem om NSAID preparat bör användas av dig.
HåLycka till i din rehabilitering!