Foruminlägg av Kenth Lindgren

< < < 1 2 > > >
#1
26 juni 2014 kl 22:55
1 Gilla
Bild uppladdad av Kenth Lindgren
Nu går det att anmäla sig till ett förädlat lopp med extra krydda. Det är riktigt roligt och fängslar inte bara barn utan även motionären får fyra spännande inslag i loppet. Läs mer på www.straffrundan.se och www.springskytte.se Har du några frågor eller är ett större gäng som vill tjyvträna hör av er. :)
#2
27 juni 2014 kl 21:58
Gilla
Självfallet vill vi till Göteborg,även Malmö och Östersund. Men först måste vi få in lite anmälningar till detta vårt premiärlopp. Så berätta gärna för era vänner om vad vi har på gång. Vi har haft testlopp och deltagarna har haft riktigt kul. Det blir extra kul när man får möjlighet att slå den som brukar vara den snabbaste i gänget :) Tyck gärna till om distansen, vi tänkte att så här i början bör skyttet få en ganska stor del av utrymmet. Eller vad tycker ni?
#3
27 juni 2014 kl 23:36
Gilla
Vi skjuter och springer eventuella straffrundor inne på stadion. löpningen sker utanför stadion, kanske en vända i liljansskogen vi har inte satt detaljerna än. Men inne på stadion har vi även start och mål. Alltså inget onödigt kutande på löparbanorna ;)
#4
28 juni 2014 kl 13:22
1 Gilla
Gevären ligger klara på skjutvallen när du kommer dit. Skyttet är optiskt och elektronisk med skidskyttemål som lyser grönt vid träff och rött vid bom. Bredvid dig har du också en skärm där du kan se din träffbild och korrigera till nästa skjutning. Målet motsvarar skidskyttarnas ståprick men när vi springer straffrundan ligger vi och skjuter svårt nog ;) Med den utrustning vi använder kan man ordna springskytte och skidskytte helt ofarligt i en gymnastiksal eller vintertid på tex en golfbana med skidspår. Även om vapnen är 100% ofarlig lär vi ut säker vapenhantering då framför allt aktiva barn i någon gång framtiden kommer i kontakta med skarpa vapen. Vi vill starta en helt ny motionsform ! Du låter som en som skulle kunna starta din egna springskytteklubb :0)
#5
28 juni 2014 kl 15:10
1 Gilla
Gör det, det är grymt exakt ! :)
#6
28 juni 2014 kl 22:05
1 Gilla

Våra skytteutrustningar bygger på opto-elektronisk teknik. Det innebär att en kamera i geväret/pistolen fångar upp en ir-källa (mål). Med mycket stor noggrannhet registreras skottet och skjutresultatet visas antingen på en särskild display, alternativt på en PC. Skjutningarna lagras i gevärets/pistolens moderkort vilket möjliggör att man i efterhand kan analysera skjutresultatet.
#7
28 juni 2014 kl 22:26
Gilla
Med andra ord inga projektiler och ingen laser men dock en liten smäll. Ja det är hur kul som helst men det gäller att få ner pulsen lite innan skyttet om inte blir det riktigt marigt. Håll ögon och öron öppna så syns vi förhoppningsvis i Malmö eller Göteborg :)
#8
10 januari 2015 kl 02:51
Gilla
Bild uppladdad av Kenth Lindgren
Många unga kommer inte upp till den rekommenderade nivån av vardaglig fysisk aktivitet. Stillasittande i skolan samt vid datorer och tv-spel stjäl tid av barnens behov av fysisk aktivitet. Springskytte fängslar många barn med den spännande skyttet och konditionsmomentet följer som en naturlig del i utövandet. "Inget skjuta utan kuta"
#9
11 januari 2015 kl 18:07
Gilla
Anders håller helt med dig om att detta är ett grymt bra, lätt och säkert sätt att introducera skidskytte till barn och ungdomar. Om våran satsning på springskytte genererar skidskyttar är det bara kul. Men med de mildra vintrarna i stora delar av Sverige är det svårt att utöva skidåkning. Tyvärr verkar ju klimatet göra det svårare och svårare. Att bygga upp en ny idrott är inte lätt men det har gått förr så vi gör vad vi kan och hoppas på ett tillskott av eldsjälar :)

Johan: Det springer 30personer i varje heat och uppger man i anmälan hur många man är och att man vill springa i samma heat så blir det så. Interna tävlingar under hela tävlingsdagen är en grundtanke hos oss.
Vi erbjuder även föreningar, organisationer och företag att bli heatvärdar och boka upp hela heat och ha en prisutdelning omedelbart efter avslutat race!

Mikael: Det är skitkul :)
#10
12 januari 2015 kl 11:37 Redigerad 12 januari 2015 kl 11:37
Gilla
Calle Straffrundan är premiären av en springskyttetävling för såväl elitlöpare som motionärer. Tävlingen går på och utanför Stockholms Stadion den 25 April. Läs mer på www.straffrundan.se och www.springskytte.se
Mvh Kenth Springskyttepionjär :) Har du eller någon annan frågor maila kenth.lindgren@straffrundan.se
#11
13 januari 2015 kl 08:16
1 Gilla
Bild uppladdad av Kenth Lindgren
Valentin: Kuta och skjuta är vad vi gör och kallar vår barnaktivitet :)
#12
16 januari 2015 kl 12:19 Redigerad 16 januari 2015 kl 12:23
1 Gilla
Hej, jag ska arrangera ett lopp och vill få till det riktigt bra. Jag behöver er hjälp så att jag inte missar några viktiga detaljer vid arrangemanget.
Folj länken för att fylla i den lilla undersökningen som tar ett par minuter på sin höjd. http://goo.gl/forms/BvQzFOpLR5
Tack på förhand.
Mvh Kenth Lindgren
#13
16 januari 2015 kl 17:50
Gilla
Tack för alla svar och bra tips! Ni som ännu inte gjort den gör det gärna.
#14
16 januari 2015 kl 20:53
Gilla
Gjorde en korsbandsrekonstruktion för ett och halvt år sedan. Skötte rehaben bra och kunde börja träna efter 6 månader. Mår bra och är i stort sätt besvärsfri. 1mils löpning funkar kanonbra. Innebandy är jag inte så van vid så efter ett sånt pass ömmade det lite, Framför allt kändes det lite osäkert med tunga gubbar som far runt benen med hala klubbor.... Men jag tror absolut du fixar innebandy om du gör det rehab jobb som krävs. Obs! jag hade inga skador på menisken. Gjorde operationen för att en dag blir jag ännu äldre och tappar mer muskler runt knäet och då skulle det bli för instabilt. Lycka till!
#15
18 januari 2015 kl 15:29
Gilla
12 svar till så har jag fått 100 svar och presenterar resultatet :)
#16
19 januari 2015 kl 21:06 Redigerad 20 januari 2015 kl 08:06
Gilla
Ni har bjudit på ovärderliga tips om hur man genomför ett välarrangerat lopp. Fortsätt gärna fylla i den lilla undersökningen. Vi tar med och tipsen till premiären av vår tävling. www.straffrundan.se

Här har ni aktuellt resultat av frågorna.
Vilka faktorer är viktigast för dig vid deltagandet i en löptävling /
motionslopp.
(Deltagarna i undersökningen ombads markera de för dom viktigaste
faktorerna.
Flera alternativ gick alltså att markera.)

Geografiskt läge på loppet.72%
Distansen på loppet.67%
När loppet äger rum.56%
Personlig morot för att uppnå ett mål.42%
Priset på loppet.37%
Att jag snabbt kan jämföra mina tider mot andra via webben. 28%
Tycker det är kul springa nya lopp.26%
Antal deltagare i loppet.16%
Att jag får en medalj.16%
Lättsprunget lopp.15%
Svår utmaning.12%
Nyhet, innovativt upplägg. 11%
Genomföra loppet tillsammans med vänner, klubbkompisar eller kollegor.12%
Arrangör av loppet.1%

Tack igen för all peppning, tar tacksamt emot all hjälp med att sprida vårat www.springskytte.se och tävlingen Straffrundan.

I fritexten om vad som krävs för att ett lopp skall upplevas kom många bra tips.
Genomgående kunde jag läsa om funktionärernas viktiga roll!!
Ni som fyllt i undersökning skulle vara de bästa funktionärerna!
Gör en preliminäranmälan av ditt intresse att hjälpa till som funktionär, så får du mer info om förutsättningarna. följ denna länk: http://goo.gl/forms/SXyBrUO4KH
#17
3 mars 2015 kl 14:49
Gilla
Bild uppladdad av Kenth Lindgren
Vi siktade lite för högt i premiärtävlingen av Straffrundan. Vi har inte fått de antal anmälningar vi hoppades på för att kunna genomföra tävlingen på Stockholms Stadion. Men skam den som ger sig.
Tävlingen ska genomföras och jag tror till det bättre. Vi flyttar oss ett stenkast till Östermalms IP och genomför skjutmomenten inomhus i Danicahallen. Vi har också blivit tvungna att flytta datumet till den 9 maj. Jag hoppas att det inte ställer till det allt för mycket för er. Jag tror att vi nu kommer få en tajtare och ännu roligare tillställning där vi inte heller behöver oroa oss för oväder på skjutvallen. Vi kommer att springa i omgivningarna runt Östermalms IP. Väl mött!
#18
17 mars 2015 kl 23:56
1 Gilla
Bild uppladdad av Kenth Lindgren
Straffrundan springskyttetävlingen som erbjuder fem löpare en gratis träningskväll med proffs i både löpteknik och skjutteknik.

Maila sedan din intresse anmälan till info@straffrundan.
Obs! gäller endast de fem först anmälda. Är du anmäld till loppet har du din plats garanterad.

Plats: Östermalms IP
Dag: Torsdagen den 19 mars
Tid: kl 20:00

Din löptränare blir – Fredrik Zillén
Professionell löptränare på heltid – specialist på löpteknik.
Förutom att träna idrottare på högsta nivå har Fredrik stor erfarenhet av att träna barn, ungdomar och motionärer på alla nivåer.

Din skjutinstruktör blir – Tord Wiksten
Tord driver ett eget företag där han bla. ger skjutinstruktioner.
Han är också expertkommentator på Eurosport.
Tord har deltagit i tre OS, 1992, 1998 och 2002 med ett OS-brons och Junior-VM-guld som främsta skidskyttemeriter.

Mvh Kenth Lindgren
#19
13 april 2015 kl 11:40
Gilla
Bild uppladdad av Kenth Lindgren
Vad är det som gör att det är rusning till det ena men inte det andra?



Jag säger inte att alla ska prova springskytte (även om jag vet att de flesta skulle tycka det var ruskigt kul och utmanande), utan att alla borde våga prova nya träningsformer med jämna mellanrum. Sinnena och kroppen behöver nya utmaningar och intryck.

Våga flytta på gränserna för vad du tror att du kan och vågar. .

Anta utmaningen att prova en ny motionsform den 9 maj.
#20
22 december 2015 kl 23:35
Gilla
Bild uppladdad av Kenth Lindgren
Tack alla ni som deltog i "Liten loppundersökning" det var ni som gav oss tipsen på hur vi skulle genomföra tävlingen så den blev uppskattad för det blev den verkligen! :)

NEDAN LITE VAD SOM SADES PÅ SOCIALA MEDIER EFTER LOPPET!

“Springskytte är verkligen en pangsport och Straffrundan var en fullträff!”
Hillevi Wahl, författare, inspiratör, talare och hälsoguru.

“Straffrundan var verkligen en upplevelse, och något jag helt klart kan tänka mig att ställa upp i igen. Att det var premiär för tävlingsformen märktes inte alls och arrangemanget var trevligt och välgjort. Så roligt!”
Ellen Weidman bloggande student ifrån Uppsala

Marja Weck Lönn Håll ögonen öppna Catharina Andersson : nu är vi fler som verkligen vill att detta ska bli något stort. Googla på springskytte och Stockholm och gå med i FBgruppen. Straffrundan kan du söka på. Jag säger bara ALLA Springande tjejer:Var med nästa gång och ta med er familjen- otroligt trevlig stämning och fint folk. ????

Carina Svarvar Jag startade kl.10.30 och jag sprang ensam, hade några andra vänner som också var där. Ja blir det flera ggr ska jag definitivt göra det igen !

Annica Johansson Sköt rätt bra, sprang rätt okej också, så nöjd är jag. Hoppas det blir fler sådana tävlingar för det var jämrans roligt!!
Jennifer och Sabina , nästa gång är det ni som kommer och är med! Det är vrålkul!

Michael Emanuelsson
1960 • Örebro
11 maj 2015
Tack för en helt fantastisk dag i strålande solsken.
Det var nog det roligaste jag gjort på väldig länge.
En av de saker som jag vart förvånad över, var hur kul och spännande det var att titta på de andra heaten före och efter sitt eget heat, det var nästan lika kul som när att springa sitt eget.
Normalt springer man ju bara och ser inte så mycket av de andra men här var det spänning hela tiden med alla heat som man kunde följa och jämföra tider med, under hela dagen.
Jag tror alla deltagare instämmer i det och till sist ett stort tack till er som arrangerade detta. Helt fantastiskt gjort.
Jag vart helt "såld" på detta och kommer garanterat att planera in alla framtida lopp som kommer.
Åter igen:
Ett stort TACK!!!!!!!

Fantastiskt event !
Bra arrangerat, lagom nivå, i princip kan ju alla vara med, jättekul.
Vi kommer tillbaka nästa år !!
Då ska vi se till att det kommer flera deltagare.
Mvh.
Janne Svensson

Hej Kenth!
Ville bara tacka för fantastiskt arr! Det var superkul att få prova på och gav absolut mersmak. Hade varit kul att vara kvar och se sista heatet men tyvärr fick bråttom iväg.
Men himla bra fixat allting!
Micaela Favilla

Tack till en superbra tävling! Jag har verkligen gjort
reklam för tävlingen.
Mvh Jonas Brobakken

Grattis till så mycket positiv feedback som redan står att läsa i de sociala medierna!

Ursäkta att jag störde dig mitt i arrangemanget, men det var värdefullt för oss att få se att och hur ni hade löst frågan kring kontrollen av rätt antal straffrundor.
Imponerande, enkelt och proffsigt. / Tony SMKF


Grattis till ett toppenarrangemang igår! Bra jobbat!
Jätteskoj att vara med och hjälpa till, och väldigt härligt att se och känna alla deltagares glädje. /Hans

Den den 9 maj 2015 klockan 23:12 skrev Peter Lembke
> Det var ett jättekul idag med springskytte.

Per Hakansson har varit med Erik Håkansson.
den 9 maj · iOS · Straffrundan springskytte: det roligaste man kan göra med kläderna på

Per Hakansson Det var riktigt bra: proffsarrangemang och en skitbra balans mellan skytte och löpning.

“Än en gång, tack och stort grattis till ett mycket välorganiserat och lyckat arrangemang!!”
Antje Torstensson

Cecilia Fredriksson i/på Östermalms IP
den 9 maj
Men hur kul var inte det här då? Nästa gång får fler NMTare haka på! Springskytte, löpning fem varv på 800 m bana och fyra skjutningar, superkul! ?#?teamNMT?

Hillevi Wahl Ja sjukt roligt!

Camilla Boquist Det var hur kul som helst!

Åsa Arph Lagerheim Jag hänger på nästa gång!

En pokal till KBK! Vi andra solar oss i glansen. Roligt med springskytte!


Jenny Lyck Tjoho! Vad kul det var!
den 9 maj kl. 16:39
< < < 1 2 > > >