Foruminlägg av Imran Dali

#1
16 juni 2015 kl 11:38
Gilla
Tråkigt att skriva första inlägget i skador & rehab.. =/

Sprang första maran i Stockholm 30 maj, tränade bra inför och har inte känt av några skador före eller under loppet.

Började jogga lätt den 8 juni men jag kom inte längre än ca 2 km blev tungen att varva ner eftersom det kändes som att känt låste sig. Trodde det skulle gå över om jag ändrade löpsteg eller drog ner på tempot. Nä ingenting hjälpte, så fick avbryta och tänkte att jag vilar en vecka till.

Var ute igår och sprang - samma känsla igen - känns som att knät låser sig och det går inte att springa vidare. Det kommer alltså endast när jag har sprungit en bit. Det tog emot lite imorse också när jag promenerade till arbetet. Jag märker inget när jag sitter still eller reser på mig.

Någon som har tips på vad jag bör göra? Vila ytterligare 2-3 veckor helt från jogging och testa igen? Ringa vårdcentralen eller kanske boka en sjukgymnast

/Imran
#2
16 juni 2015 kl 17:20
Gilla
Tack för era tips.

Bokade en sjukgymnast men får vänta till 9 juli.. Står på väntelista för en annan får se om det kan gå snabbare.

Vad tycker ni jag ska göra för att hålla igång? Cykla? Eller blir det värre? Jag har iaf tänkt köra styrketräning..
#3
7 augusti 2015 kl 13:55
1 Gilla
Uppdatering

Jag vilade från löpning helt till 9 juli då jag hade tid bokat med sjukgymnast. Fram tills dess tränade jag på gymmet och ersatte löpning med cykel och rodd.

Eftersom jag inte kände något när jag sitter, står eller promenerar och "låsningskänslan" kom efter ca 15 min så kom vi fram till att jag skulle stressa fram känslan på löpbandet. Efter 15 min hände inget, efter 30 min hände inget och efter 60 min så fortsatte jag och springa på bandet. Märkligt hur kroppen fungerar..

Vila var allt som behövdes :)