Foruminlägg av dust

#1
8 augusti 2014 kl 23:56
Gilla
1.84cm lång och väger runt 84kg. Har gymmat en del men tycker det är sjukt tråkigt, så nu skulle jag vilja få en ruggigt bra kondis och är framför allt nyfiken på vad för kost man bör äta och hur många timmar innan osv? Och även efter?

Till frukost så äter jag nästan uteslutet tre stekta ägg med kokosolja samt två grovbröd.

Vad är den bästa maten att äta innan ett långt konditionspass? Jag har börjat springa en strecka som är på lite över en mil men hoppas att kunna utöka det snart. Tar väl mig en timme och 30 min just nu? Kasst, jag vet :p.

Bör jag ta med en sportdricka eller så som jag kan dricka efter halva sträckan?

Utgå från att jag vill köra hårt och långa sträckor, alla svar uppskattas! :)
#2
10 augusti 2014 kl 18:39
Gilla
Istället för att starta en ny tråd så ändrar jag lite här vad jag vill uppnå med min träning. Visst, min kondition är inge vidare just nu, men jag har spelat massvis med fotboll tidigare i livet och har även styrketränat regelbundet nu i tre månader så jag är ju i OK form, även om kondisen sviker.

Då jag har tänkt att ta upp fotbollen igen (nästa år, vill vara i ruggigt bra form) så undrar jag vad jag bör göra? Tar upp det här på jogg.se för känns som ni har bäst koll.

Har läst att intervallträning är ju bäst om man vill få en "fotbollskondition", men hur många sekunder/meter bör man springa, och i vilken fart? Kommer nog att få ta det lite lugnare i början så man inte åker på någon skada, men sen vill jag verkligen träna riktigt hårt! Kommer även att försöka lägga in ett benpass på gym i veckan.

Körde rätt hårt igår och känner att jag inte skulle orka ge mig ut idag igen. Då undrar jag om jag hade kunnat dragit till gymmet och kört någonting där för konditionen som inte belastar benen? Typ, rodd eller övningar när man bara jobbar med armarna, som man även kan köra intervaller med. Hur ofta kan man egentligen köra hårt? Kroppen behöver väl vila för att bygga upp konditionen, men hur många dagar, en eller två?

Ska söka lite, men om ni skulle ge ett snabbt råd om kost. Efter ett hårt intervallpass så gäller det att få i sig protein (pulver) nästan direkt efter man är klar? Ska man få i sig kolhydrater (pulver) också?