Foruminlägg av Andreas Larsson

#1
16 september 2014 kl 13:08
Gilla
Har fått problem med vad jag tror är musklerna i nedre delen av magen när jag joggar. Är lite bukfet :-) så jag har svårt att känna exakt var. Men det är mer på vänster sida, och sitter långt ner på magen.

Det gör lite ont när jag börjar springa, men det onda går över efter någon kilometer, och det blir liksom mer en molande känsla resten av turen.

På morgonen dagen efter en tur har jag lite ondare. Det onda står i tydlig proportion mot hur långt jag sprang dagen innan.


Lite historik: Lyckades komma igång med jogging ordenligt i januari i år. Kom med olika träningsprogram långsamt upp till milen på 55 minuter. För ett par månader sedan började jag öka på distanserna (över 10 km), och det var då problemen började. Har provat uppehåll i upp till två veckor, och springer (nästan) aldrig mer än 5 km nu. Upplever inte att problemet avtar.

Tips och råd mottages tacksamt! Har en tid om 3 veckor till sjukgymnast.
#2
16 september 2014 kl 15:18
Gilla
Tack för tips!

Inte omöjligt. Läste på lite, och jag får inte särskilt ont om jag står upp och lyfter benen (ett och ett :-) ), vilket jag förstår är tecken på problem med höftböjaren. Däremot känns det rejält vid situpen man gör när man går upp på morgonen.
#3
17 september 2014 kl 13:25
Gilla
Stort tack för input Joel och Amir!

Joel, du har nog rätt så klart. Men borde inte sjukgymnasten kunna hjälpa rätt bra? Får se vad han säger, om hans råd inte hjälper får man försöka gå vidare.

Amir, din analys låter onekligen helt korrekt. Det har ju gått relativt fort från att "försöka komma igång" under många år till att äntligen kunna springa en mil utan större ansträngning (tack vare ett utmärkt träningsprogram). Jag lovar att återkomma med var sjukgymnasten säger. Tänkte försöka börja träna bålen lite försiktigt och se vilket håll det går åt då. Vilka övningar kör du?
#4
23 september 2014 kl 10:07
Gilla
Stort stort tack för återkoppling alla.

Jag ska träffa sjukgymnasten till veckan. Jag har även ett lopp på lördag, efter det tänker jag nog dra ner rejält på löpningen och lite beroende av vad sjukgymnasten säger försöka träna upp allmänna bålstyrkan som ni föreslår.

Tack för övningsförslag Amir och Alec. Jag kanske återkommer med lite frågor om förtydligande :-) när det är dags att börja.

Jag återkommer oavsett med vad SG sa.
#5
27 oktober 2014 kl 08:33
Gilla
Jag tänkte bara intyga att skoinlägg hjälpte mig rätt snabbt när jag hade samma problem. :-) Det var lite dyrt men klart värt det då det, som sagt hjälpte rätt fort.
#6
27 oktober 2014 kl 08:42
Gilla
Lovade ju att återkomma. Ledsen att det tog tid.


Det han bli betydligt bättre av sig själv innan det var dags för besök till sjukgymnasten. Jag hade inte tid att springa dagen innan som jag tänkt (för att lättare visa var jag hade ont).

Så SG kunde nog inte exakt se var jag hade problem. Vi kom fram till att prova ipren en vecka (han pratade med läkarna på kliniken där han håller till först).

Under ipren-veckan försvann all känning helt. Nu när jag slutat har besvären kommit tillbaka lite, men är betydligt mindre. Jag får se om det klingar av helt med tiden, annars får jag kontagta SG igen.