Foruminlägg av Patric S

#1
21 november 2014 kl 21:46
Gilla
Skulle gjort en tråd om en träningsfråga som första post, men min första post får bli här istället :)

Min kunskap om Skechers och löpning är högst obefintlig, så detta är bara en personlig reflektion :)
Har sprungit i ett år och innan dessa skor har jag sprungit i ett par Asics Fuji Attack och ett par Asics GT 2000 2.

Fick mina GoRun Ride 3 i onsdags och tog de på en liten sväng (5km) direkt för att se hur de var. Känslan var att det kändes annorlunda, men ändå inte. Mycket märkligt. Löpsteget satt som en smäck direkt. Har inte lyckats komma över 85 steg/min, trots idoga försök. Under dessa 5 km låg jag mellan 90-93. Hela löpningen kändes överlag väldigt lätt.

Trots det var det en grej som inte var lika bra. Fast det beror på att jag har en skräddarknuta (Bunionette) på högra foten. "Bulan" under skon, eller sidan på skon, trycker på min skräddarknuta och irriterar. Trodde deras stora tåutrymme skulle lösa det problemet, men det slutar precis där skräddarknutan är.

Lyckas jag lösa det problemet, som är högst personligt, så är det en klar favorit!
#2
16 januari 2015 kl 14:39
Gilla
Jag har sprungit i lite mer än ett år nu och insåg i somras att jag trivdes bäst med att springa långt.

För att ha något mål med träningen så anmälde jag mig till ett maraton i september och något längre i slutet av oktober (som har mycket backar). Riktigt sugen på Hallands Ultra 50 km i juni, men vet inte om det blir för mycket för mig.

Jag springer 3 ggr i veckan: intervall-, tempo- och lång-pass. https://app.box.com/s/t46r1ryftkx249gis8m0

Just nu ligger det på totalt runt 4 mil i veckan som sakta ökar på. Långpasset förra veckan låg på 17 km och det kändes som jag hade kunnat köra på ett bra tag till.

Träningen som jag kör på... är det mest optimalt för långlopp eller något som skall ändras?
Har funderat på att byta ut intervallpasset mot att harva i en backe istället, så man får lite benstyrka på köpet.
#3
17 januari 2015 kl 19:25
Gilla
Intressant läsning där, Magnus och tack all för all annan god input, mycket uppskattat! Det blir till att ändra om en del i schemat till nästa vecka då :)

Var ute och sprang en tur på 15 km på underbara Söderåsen (skrapade ihop 421 positiva höjdmeter) och det var som balsam för själen även om man springer i skog 90% av tiden redan. Får förlägga ett pass i veckan till någon av våra åsar.
#4
24 februari 2015 kl 16:52
1 Gilla
Två tummar upp för Saucony Zealot ISO!

Jag behöver lite bredare skor pga en skräddarknuta på högerfoten och köpte ett par Skechers för några månader sedan, för att se om de passade mig. Skön sko initialt, men den "gnagde" lite på min skräddarknuta vilket gjorde att det kändes inte helt bekvämt. Efter ett tag kändes det också som att där var en liten bula i ena skon, men inte den andra. Under tiden man sprang försökte jag röra foten för att bli av med det, så man sprang mer och tänkte på vad som händer i skorna, än på själva löpningen. Så de har tyvärr hamnat långt in i garderoben.

Jag var inne på Runners Store precis när de hade fått in Zealoten och första känslan var som att dra på sig en strumpa. Riktigt, riktigt bekväma! Det går att snöra den tajt utan att den trycker på några konstiga ställen.
Lyckades dra på mig flunsan, så jag har bara hunnit springa tre rundor i dem (strax under 5 mil) än så länge, men har inget negativt att anmärka.

Har du möjlighet, så testa ett par Saucony Zealot ISO.
#5
9 mars 2015 kl 00:07
Gilla
Gick också hem med ett par precis när de kom ut och kan inte mer än hålla med!

Måste ha breda skor pga skräddarknuta och de trycker eller klämmer inte på något ställe alls, känns som att ha på sig en tight strumpa :)

Lätt skönaste skon jag använt, förutom mina gamla älsklingar Asics Gel Fuji Attack. Fast det är på håret!
#6
9 mars 2015 kl 18:44
Gilla
Jag tyckte Runkeepers intervall var sådär när jag meckade med det. Jag ville ha exakt tid som jag ska springa på, inte bara slow/fast.
Ett tips är iSmoothRun, tycker den är helt kalas! Klart värd sina 4 dollar eller vad det var om ni springer intervaller och vill ha lite bättre koll :)
#7
14 juli 2015 kl 19:13
Gilla
Tror vi får utveckla denna tråden till den stora atros-tråden :)

Har haft artros i mitt vänsterknä i ett par år, men så länge jag rör på mig är det hyfsat.

Någon som har gjort några speciella övningar för att stärka upp muskulaturen för att förbättra det för knäna?
#8
29 oktober 2015 kl 18:38
Gilla
Är där någon med en Suunto Ambit3 som har problem med kadensen?

Min tappar kadensen väldigt ofta och det varar i 100-300 meter.
#9
31 oktober 2015 kl 19:27
Gilla
Tack så mycket. Ska testa det.
#10
24 november 2015 kl 13:55 Redigerad 24 november 2015 kl 13:55
Gilla
iSmoothRun har jag kört med länge och är den verkliga Schweiziska armékniven när det kommer till löpappar. Har ingen Apple Watch, men läste att den har har tempo (syns i screenshoten också) i alla fall.
http://www.ismoothrun.com/blog/index.html

Använder det i den vanliga appen och där säger den speed up / slow down / steady för att du skall hålla rätt tempo.
#11
6 december 2015 kl 02:09
Gilla
Har sprungit stigar med lampan nedan i över ett år utan problem. Bra rem och väger inget. För 130kr så kan jag inte klaga i alla fall :) http://goo.gl/4tSreY

Nitecore och Fenix är ljusstarkare till ett bra pris, men de väger lite mer också. http://www.aliexpress.com/store/group/LED-Headlamps/1575005_259859948.html
#12
26 mars 2016 kl 13:02
Gilla
Hur ser kadensen ut för er?

Har stora problem med det på min Ambit3 Peak. Har mer 0 än korrekt värde.

Den har varit inne hos Suunto en gång och efteråt funkade den hyfsat. Gjorde en force firmware upgrade en gång och då blev den också ok.
#13
16 november 2016 kl 18:52
Gilla
Håller med föregående talare ang. Urbanears Medis. Sitter som gjuten och tillräckligt bra ljud för en som inte är audiofil :)