Foruminlägg av mhma

#1
2 februari 2015 kl 09:28
Gilla
Hejsan!

Igår promenerade jag och sprang en kortare sträcka (4 km). Då jag vaknade idag gick det bra att gå, men när jag satte på mig skorna för att gå ut så kände jag av en besvärlig smärta under min vänstra fot. Smärtan uppstår då jag sätter ner hälen. Har problem med att ens gå normalt nu efter känningarna, skönare att gå på tå. Det gör ont i den bakre delen av foten, närmare hälen.

Kan även tillägga att jag brukar springa/gå längre distanser, så detta kom som en väldig chock :S

Är det någon som vet vad detta kan tänkas vara eller någon med liknande erfarenhet? Ska man vila några dagar och hoppas att det går över, göra någon övning eller uppsöka hjälp redan nu? Har dålig koll på fotskador men känns lite oroligt om man ska behöva lägga löpträning åt sidan när man alltid haft motivation =/

Mvh
#2
2 februari 2015 kl 10:01
Gilla
Det lät ju inget vidare! Läste lite om hälsporre, det verkar inte vara någonting som man får tillfälligt och försvinner över natten heller. Hur länge har du haft problem med hälsporre? Någon speciell övning som du kan rekommendera?
#3
2 februari 2015 kl 10:07 Redigerad 2 februari 2015 kl 10:20
Gilla
Margot; Vad föreslår du? Ska man krypa iväg till vårdcentralen, vända sig till en naprapat eller dylikt?
#4
3 februari 2015 kl 03:12 Redigerad 3 februari 2015 kl 03:14
Gilla
Tack så mycket för svaren allihopa! Väldigt hjälpsamma inlägg=) Kommer definitivt ta kontakt med sjukgymnast snart, och även se till att hålla igång - särskilt med nämnda ovannämnda övningar och vila så mycket det bara går!