Foruminlägg av Mia

#1
28 mars 2015 kl 10:24
1 Gilla
Som du beskriver det låter det som om du har ett bäcken som lutar framåt vilket i sin tur leder till att du får en ganska kraftig svank och detta gör att det ser ut som att magen putar rätt fram och ut samt att rumpan rätt bak och ut. Det framåt roterade bäckenet hänger troligtvis ihop med att musklerna i ländryggen är ihop dragna. Troligtvis så har även musklerna i höft och framsida lår dragit ihop sig vilket också kan leda till att bäckenet tippar framåt. Börja med att stretch framsida framsida lår samt höften ett par gånger om dagen.

Av det du skriver låter det också som att du har framåt roterade axlar vilket i sin tur kan bero på att du har för korta bröstmuskler, kan även ha och göra med stramhet i bröstryggen. Stetcha bröst musklerna ett par gånger om dagen. Om stel bröstrygg kan man börja med att ett par gånger om dagen lägga fingrarna mot axlarna och långsamt rulla axlarna framåt och försöka göra så stora rörelser .

Kroppen är en fantastisk mekanism som anpassar sig i fall man har minskad rörlighet eller smärta någonstans för att man inte ska hå ont vilket i sin tur leder till ännu mer problem.

Skulle dock rekommendera dig till att ta kontakt med en PT eller en Naprapat för att göra rörlighetstester för att få på papper exakt var din rörlighet är begränsad. Där kommer du få enkla basövningar för att lära dig kontrollera din svank, jobba på bål - och ryggstabilisering samt töjning och rehabövningar för att få tillbaka axlarna i neutral position.

Inser nu att inlägget blir lite för långt men hoppas att det kommer till någon nytta :)
#2
30 mars 2015 kl 14:15
Gilla
Tror att om du börjar med stretchandet kommer du märka skillnad på ett par veckor och sedan handlar det om att du måste få upp rörligheten i kroppen och lederna för att få en bättre hållning. När du sedan kommit så pass långt så ska du börja styrketräna och det handlar om att bygga upp styrkan i det innersta lagret av muskler för att du inte ska falla tillbaka i samma mönster igen.

Ett väldigt bra knep är att inskaffa ett kvastskaft, finns mängder med rörligthetsövningar för hela kroppen som man kan utföra med den.

Börja med enkla rörlighetsövningar och våga utmana dig själv.

Önskar dig lycka till med stretchandet! :)