Foruminlägg av Åsa C

#1
4 april 2015 kl 08:12
Gilla
Undrar vad som hänt och varför min kropp reagerar som den gör?
Har tränat mest längdåkning i vintras och mkt MAQ. Sprungit mest spontant. I feb sprang jag en milrunda på 60 och ngr km pass.
Nu efter 11/2v träningsledigt så har min kropp tappat ork. Orkar springa ngr hundra meter sen tar jag helt slut och blir yr,och känns som mjölksyran kommer direkt??. Fick gå ngr minuter, springa , gå om vartannat i 3km.
Har aldrig varit med om att jag reagerat så här.
Har lite lägre blodvärde än vanligt (nu 120) och lågtblodtryck har jag alltid haft. Kan de ha ngn inverkan?
Vad ska man göra åt det? Träna? Hur?
Hoppas ngn har lite råd och kan veta varför min kropp tappat all kondis och styrka?
#2
4 april 2015 kl 12:59
Gilla
Känner inte av ngn förkylning och både ätit och sovit bra.
Hjärtproblem? Hoppas jag inte.
#3
5 april 2015 kl 21:20 Redigerad 5 april 2015 kl 21:20
Gilla
Tack för alla svar :-) och bra råd :-) Jag ska fortsätta gå o springa och se hur kroppen reagerar. Börjar äta järn o b12 för att boosta järndepåerna. Tack för uppmärksamheten på sköldkörteln, Har sköldkörtelhormon förändringar i min släkt, alla kvinnor på mamma sida + min morbror har struma. Så kommer inte orken tillbaka ska jag kolla upp de.
Man blir lite lätt stressad av kroppens reaktion när det inte hänt förut och så trist när man känner att man bara så där är på ruta noll i sin träning.
Sen ska jag inte bara helt byta ut löpningen igen mot ngt annat utan hålla igång löpningen över hela året.
#4
7 april 2015 kl 21:32
Gilla
Jag hoppas det bara är kroppen som glömt bort och den snart ska komma ihåg springet igen :-) .
#5
1 november 2015 kl 15:42
Gilla
Ska få min önskeklocka Fenix 3 i present och sitter och funderar över vilket pulsband man ska välja? Jag både simmar ute och inne, springer och cyklar. Tänkte gå på Tri-sensorn men så ser jag de säljer swim&trisensorerna i ett paket, vilket gör mig osäker på att trisensorn täcker in simpassen bra. Skulle gärna vilja få lite råd och info från ngr som använt de olika sensorerna . :-)
#6
2 november 2015 kl 19:30
Gilla
Usch vad tråkigt, att vilja men inte kunna.
Vet hur det kan kännas, och man mår inget bra.
Mitt tips är att gå och lär dej frisimma om du inte redan kan det. En kanonbra träning och kan ge som en meditativträning också, när har fått till andningen och man simmar längd efter längd.
Fråga om du får vattenlöpa. Det provade jag när min kiropraktor sa att jag inte skulle springa till min rygg och höft var rehabad. Bra träning där du kan köra intervaller och långpass och hålla igång löpmusklerna utan ha påfrestningen på knäet.
#7
6 november 2015 kl 06:25 Redigerad 6 november 2015 kl 06:25
Gilla
Scora har breda skor. Har själv ett par Scora med lågtdrop och som jag kan röra på tårna i.
#8
18 december 2015 kl 14:46
Gilla
Har varit lite halvskadad då jag varit sned i bäckenet, som jag nu börjar få bukt på och fått börja springa igen sen springförbudet i höstas. Har simmat och cyklat och vattenlöptränat under perioden jag fick löpförbud. Första veckorna sprang jag började korta turer(3-5 km) och kände ingen trötthet utan hade Spring i benen. Men sprang bara korta sträckor och inte längre än 5-7km Nu har jag börjat känna mig tung och trött i kroppen och benen .Benen stummar, värker i underbenen mest och jag orkar inte ha ngt tempo alls. Springer så långsamt som jag nog aldrig gjort tidigare. Har aldrig upplevt ngt liknande. Hade dåligt blodvärde förra året men det var helt annan symptom. Idag märkte jag att det kändes bättre efter 5 km, men vågar inte springa längre när det är så här, vill inte skada mig. Men det kanske inte är ngn fara. Men jag kanske ska lufsa mig till längre sträckor och hoppas det vänder?
Har börjat stå på balansbräda och jobba på jobbet. Har det påverkat benen?
Är det någon som vet varför jag hamnat här?
Är inte överviktig och "bra" tränad för övrigt.
( jag har bara sprungit regelbundet och aktivt i ca 4-3 år, är en gammal hoppryttare som sadlat om ?? Så jag har inte så mkt erfarenhet av löpning etc)
#9
25 december 2015 kl 21:02
Gilla
Tack Birgitta, lufsar på och hoppas det vänder snart.
Har inte haft träningsvärk i underbenen men när jag masserat de lätt känns det !! Hade inte tänkt att en balansbräda skulle ge sån effekt. Lufsade fram i skogen idag och då fick jag öva på underbensstyrka o gå mellan stock/sten där det var omöjligt att springa och gjorde att det inte kändes lika mentalt jobbig när tempot inte finns med. Kör så tills jag känner att kroppen hittat hem igen.
#10
21 april 2016 kl 19:39
Gilla
Ska köpa cykel till min sambo som vill hänga med mej ut och trampa. Funderar på en cyklocross som gör att han kan både åka grusväg och landsväg på en hoj.
Lite dumfråga men vad är skillnaden mer än hjulen på en cyklocross mot en racer? Är ramen kraftigare och mer stabil på en cyklocross ?
#11
23 april 2016 kl 20:27 Redigerad 23 april 2016 kl 20:28
1 Gilla
Tack för bra svar. Låter som en bra kompromiss. Det får bli en CX till sambon. :-)
#12
22 september 2019 kl 08:35
Gilla
Har problem med displayen på mitt löpband ( extremefit tm 1500) .
Det har stått i ett förråd en tid och nu när jag monterat upp det igen så har jag fått problem med displayen.
Den tänds upp sen efter någon sekund slocknar bilden. Trots att bilden är svart är den tryckkänslig och fungerar. Trycker man där start knappen är på skärmen startar bandet. Så det är inget fel på så sätt på displayen.
Kan det vara fukt som spökar, efter tiden i förrådet?
Någon som har tips på hur jag kan lösa problemet?