Foruminlägg av Jenny Röckner

#1
11 maj 2008 kl 14:26
Gilla
Verkar vara ett väldigt vanligt fenomen :)
Sista gången jag var hos naprapat skiljde det 3 cm...inte konstigt man får ont. För mig är problemet obalans i musklerna. Jag är väldigt stark framsida lår och höftböjare, speciellt höger sida. Detta göra att mage och rygg inte orkar stabilisera höften = bäckenet vrids snett och gör benen olika långa.
jag skulle inte rekomendera att springa om det gör ont - man kan nämligen dra på sig meniskskador. Belstningen på det kortare benet bli väldigt mycket högre. Inte så konstigt att man får ont vid en korrigering, kroppen har vant sig vid ett visst sätt och musklerna drar får att hålla på plats - ruckar man på detta så får man ofta ont. Men i ett längre perspektiv så tjänar man på det. Att man får ont från början är ju kroppens sätt att signalera att nått är fel. Oj vilket utlägg det här blev...inte meningen :)
Men för mig gäller förutom strech, att träna upp mage rygg för stabelisering och baksida lår för balans i kroppen.

Hoppas det löser sig för er andra!
#2
11 maj 2008 kl 15:23
Gilla
Inte sprungit nån tävling, som det borde väl funka ungefär på samma sätt som inför annat som man blir nervös för. Man blir ju ofta det för att man är osäker, vet inte om man kommer att klara uppgiften - lite som när man blir stressad (krav kontra kontroll). Men man behöver nog hitta sitt egna sätt att komma ner i varv. Fundera på vad som händer när du blir nervös, pirrig? Pulsen kanske ökar, andningen blir ytligare - fokusera då på hur du kan göra får att bli lugn igen. Andas, visualisera etc kan kanske funka - prova dig fram helt enkelt!!
Lycka till