Foruminlägg av Niklas Fransson

#1
30 augusti 2009 kl 15:25
Gilla
Jag ska börja vecka 7 av 20 enligt Anders Szalkais program "halvmaran på 2h". Min fråga är om ni tror att jag kommer lyckas? Jag tycker att jag lyckas följa programmet ganska bra men det känns ändå som att jag har en lång väg kvar för att lyckas få ned min/km tiden och att lyckas hålla den i 2h!

Är det någon som upplevt samma tvivel på sin kapacitet?

Målet är ju Göteborgsvarvet så jag har ju gott om tid, tanken är att jag skall under 2h med stor sannolikhet.
#2
30 augusti 2009 kl 17:13
Gilla
Jo vintern blir en prövning av disciplin, funderar på att testa på längdskidor.

Jag är faktiskt inte säker på hur jag går vidare efter detta upplägg. Om jag inte hittar ett passande befintligt program så får jag försöka öka i stil med det aktuella programmet. Men tips uppskattas väldigt! Men först får jag se hur jag löser den första utmaningen kanske.
#3
31 augusti 2009 kl 11:57
Gilla
Jag får tacka alla för väldigt bra respons både i mängd och innehåll. Alla verkar positiva så jag kanske kan släppa en del tvivel på mig själv.

Vintern blir det stora hindret men bara jag har motivationen uppe så tar jag min igenom den. En tävling för att stärka bl.a. psyket är en väldigt bra idé, men det kanske räcker men seedningsloppet i mars..., lite distans kanske är bättre. Ska fundera på Mora långa.

Tack för stöd och uppmuntran!
#4
22 september 2009 kl 10:32
Gilla
Jag är ny i Falun och är dålig på vart det finns bra rundor och områden för löpare. Har någon tips på backar för backträning? Har försökt leta här under rundor och på forumet men hittar inget bra.

Borde finnas något på Lugnet kan tänkas, har inte varit där ännu. Är det lätt att orientera sig när man väl är där?

Tacksam för tips!, Niklas.
#5
22 september 2009 kl 14:08
Gilla
Okej, det verkar inte bli några problem med att hitta backar. Tänk att jag letar efter backar :-) , helt sjukt. Och att man ska vara tacksam för att man bor relativt backigt, det finns två sidor av allt.

Ska se om jag lyckas ta mig till lugnet i eftermiddag. Tack för alla svar!
#6
17 oktober 2009 kl 15:30
Gilla
Nä, det verkar inte fungera. Får upp en felruta i både Explorer och Firefox.
#7
26 oktober 2009 kl 14:55
Gilla
Jag tyder kanske för mycket ur det du skriver (blandar säkert i lite egna fördomar och erfarenheter också) men jag tycker nästan att de låter avundsjuka på dig. Jag har svårt att tänka mig att känslan man får både under och efter ett riktigt löp-pass kan jämföra sig med powerwalking.

Fast nu kanske det var effekten dom syftade på, bränna kalorier? Men jag har hört att det är ganska effektivt att skära ned på intaget istället, då slipper man ju röra på sig helt och hållet! :-)
#8
3 november 2009 kl 18:20
Gilla
Nä detta verkar inte fungera, är iofs ännu inte en betalande medlem.
#9
18 november 2009 kl 10:51
Gilla
RunKeeper för iPhone är inge vidare iaf och den slutsatsen drar jag utifrån föreställningen att jogg.se är någorlunda vettig. Zoomar man in rutten som RunKeeper genererar så är det riktigt låg sampelfrekvens, den mäter alltså betydligt kortare sträcka än verkligheten. Eller tolkar jag det fel?!, en andra åsikt vore bra.

Kanske inte denna trådens huvudfråga men ville bara informera. Nån som har andra erfarenheter av iPhonens duglighet?
#10
11 maj 2010 kl 15:12
Gilla
Nån som kan uttala sig om Lugnets "status". Kan man springa där nu utan att bli fullständigt blöt om skorna? För lat/bekväm för att åka dit och testa själv. :)

#11
12 maj 2010 kl 15:21
Gilla
Tack Leif för att du utvecklande vad normalblött innebar!

Tycker inte om att ha piss sura skor, men det kan vara skönare en långa sträckor asfalt.