Foruminlägg av Jenny Tiger

#1
20 mars 2016 kl 21:53
Gilla
Bild uppladdad av Jenny Tiger
Hej!

Jag har en fundering kring en kortvarig smärta jag känner ibland i början av ett löppass. Delvis känns det stelt och delvis ont på det markerade området på bilden (mellan vrist och fot). Sedan känns det också på framsidan av underbenet och lite knä, samma stela känsla men även lite smärta. Allt detta enbart på höger ben och inte vänster! Dock brukar denna stelhet/smärta släppa efter 1-2 km, och jag har inte heller ont efter passet.

Jag har funderat på vad denna återkommande smärta kan bero på (löpteknik, inte tillräckligt rörlig/uppvärmd osv). Igår kom jag på tanken att det kanske beror på att mina ben är olika starka (högerbenet är lite starkare). Och att jag då belastar högerbenet mer när jag springer och därför känner jag av denna belastning i höger underben. Kan det vara rimligt? Har börjat med löpstyrka precis (enbensknäböj osv) och är kanske det jag behöver bara.

Tacksam för input!
#2
21 mars 2016 kl 10:40
1 Gilla
Gud vilken bra tråd! Jag har haft exakt samma fundering som du Bibbi i några veckor nu. Jag har också ett par pegasus som jag är väldigt nöjd med och använder till alla löppass. Men är sugen på en lättare sko till mina intervallpass. Bra tips folks!