Foruminlägg av Henrik Mosén

#1
11 november 2015 kl 16:24
Gilla
Jag får ingen höjdkurva för närvarande när jag tittar på pass i mobilen (iPhone). Det brukar funka. Någon annan som har samma problem?

Mvh, Henrik
#2
18 mars 2016 kl 20:27
Gilla
#3
4 maj 2016 kl 21:24
Gilla
Idag gjorde min klocka något väldigt konstigt. Först mätte den sträckan jag sprang ovanligt kort, 9,30 ist f 9,6-9,7 som den hittills mätt upp (vilket är rätt nära sanningen). Det som var helt obegripligt var att den tappade bort de sista 3,5 km eller så på kartan och höjdgrafen, medan den tydligen fick över puls och tempo till Garmin Connect utan problem. (Ni kan se vad jag menar på dagens löppass i dagboken här).

Verkar vara ett överföringsfel eller? Någon som sett något liknande? Kan felet bero på gps:en? Hjälper det kanske att använda Glonass eller vad det kallas.
#4
19 juni 2016 kl 22:42
Gilla
Min gör likadant... Sen startar den till slut. Vet inte riktigt vad jag gjort för att den ska starta... Kanske har jag bara varit otålig och tryckt och tryckt så den knappt själv förstått om den skulle vara på eller inte. Pulsmätningen brukar dock komma igång om den inte funkat före avstängningen.
#5
22 augusti 2016 kl 20:49
Gilla
Efter senaste uppdateringen har pulsmätaren funkat utan problem. klar förbättring!
#6
16 februari 2017 kl 21:07 Redigerad 16 februari 2017 kl 21:08
Gilla
Det finns något som tydligen heter Ortho Center i Skåne. De verkar vara rätt kunniga på idrottsskadeområdet. Går att söka dit som privatperson enligt hemsidan. Jag känner igen ett par av namnen som trevliga läkare - har dock aldrig varit patient hos dem. Blir ju betydligt dyrare att söka privat dock...
#7
28 mars 2017 kl 20:58 Redigerad 28 mars 2017 kl 20:59
Gilla
Samma sak händer även mig. Som tur är bara ibland. Inget tydligt system, men kanske har det hänt oftare när jag gått snabbt från vila till snabbt tempo (och puls) utan att haft på klockan. Tyvärr ingen logik, men när pulsmätningen funkar är det så bekvämt. Jag har inte skaffat ny klocka pga detta, och inte ens klagat... Fast störande är det när det händer.

Jag tror också att det kan bidra att den inte är tvättad ordentligt. Du kan ju också pröva att byta arm även om det känns avigt.

Jag har aldrig gillat pulsband... Som jag använde en del för många år sedan. Att mäta pulsen på armen är ju superbekvämt och funkar ofta förvånansvärt bra.
#8
31 augusti 2017 kl 19:15
Gilla
Det är ju inte bra att svimma direkt efter att ha ansträngt sig. En trolig förklaring kan ju vara det som din nyazealändske läkare beskriver, men det kan finnas andra förklaringar. För övrigt så är det stor individuell variation i hur man reagerar på hård ansträngning följt av total vila. För vissa kan det plötsligt bli betydligt mer besvärande att göra något som tidigare gått alldeles utmärkt, och det är ju som sagt aldrig bra att svimma - ibland kan man slå sig rejält.

Det kan nog vara en bra idé att söka upp en läkare som kan göra en riktig bedömning, om inte annat så för att utesluta farliga orsaker till det du beskriver ovan.

Arbetsprov verkar vara en bra undersökning i detta fall, om det görs på rätt sätt. Långtids-EKG kan ju också vara bra. Ibland är det mest blodtrycksfall, oftast både blodtrycksfall och frekvenssänkning, och ibland frekvenssänkning/arytmi som ger besvär som du beskriver. I ditt fall är det väl något av de senare med tanke på pulskurvan.
#9
15 oktober 2017 kl 21:41
Gilla
Jag tror det blir så här när klockan inte hittar pulsen (ses på att hjärtsymbolen inte slutar blinka). Väntar man så brukar den hitta rätt, men annars går det oftast snabbare att starta om klockan... då brukar åtminstone min klocka hitta pulsen rätt snabbt, men istället tar gps:n tid på sig att hitta rätt.