Foruminlägg av Andrea Anell

#1
30 augusti 2015 kl 10:38
Gilla
Jag har börjat springa igen efter allt för långt uppehåll. Målet är Kretsloppet i Borås 19 september. Jag har följt ett träningsschema på Runkeeper (10k under 60 min) men gör de pass jag känner för och skulle jag inte komma under 60 min så är det ingen katastrof. De senaste passen har gått riktigt bra tycker jag och igår sprang jag 9,5 km och det kändes riktigt gött efteråt.
Mitt problem är att jag efter de två senaste längre passen har fått ont i ett knä. Inte när jag belastar det men ex att sätta mig på knä gör ont. Jag funderar då på om det beror på att jag har ca 10 kg övervikt (är 153 cm och väger typ 65 kg) eller om jag kanske överbelastar det knät då jag opererat bort främre korsbandet på andra knät.
Har ingen lust att vila bort det onda då jag inte känner av det när jag springer och verkligen tycker att det är roligt och går bra igen. Vad kan jag göra?
#2
1 september 2015 kl 18:56
Gilla
Tack för svaren! Det låter vettigt allt ni säger och idag känns det mindre så det handlar nog mest om att vara försiktig. Som ni säger, inte öka för fort utan lyssna på kroppen! :)