Foruminlägg av Maximilian Lohm Isberg

#1
4 januari 2016 kl 13:36
Gilla
Karibou, har de andra distanser än Marathon alltså? Brukar dessa vara samma dag eller gå på andra dagar? Har försökt kolla runt men kunde bara hitta info om Maran. Åker nämligen ner till Dubai nu på torsdag och hem den 17 januari så kan inte springa Maran men vore kul att springa något annat lopp om de har något helgen innan :)
#2
6 januari 2016 kl 06:52
Gilla
@Karibou: Lite sugen är man såklart på att stanna och springa, bara för att ha gjort det. Tyvärr passar det inte med livspusslet, jag får ta det en annan gång helt enkelt! Men vad jag hört så är träningsmöjligheterna mycket bra i Dubai så jag hoppas kunna ha en träningsintensiv semester :-)
#3
9 januari 2016 kl 13:45
Gilla
Alright, nu har jag hunnit reka lite. Vi bor i stadsdelen som heter Jumeriah, inte så långt från Marinan. Ett varv runt Marinan är ca 9 km, bred och fin otrafikerad led. Sprang 1,5 varv i morse samt en bit utmed stranden på promenaden som kallas "The Walk". Det enda jag har att påpeka är ju att inte mycket är anpassat efter cyklister/löpare/folk som går. Det är ont om övergångsställen och att ta sig från ena sidan av Marinan till andra är inte helt trivialt men det är egentligen inga större problem.

Länkar till mitt pass som jag gjorde i morse så kan ni se karta :)
http://jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=11414165

#4
14 juli 2016 kl 15:36 Redigerad 14 juli 2016 kl 15:37
1 Gilla
Man blir oerhört besviken och arg. Framförallt för att det är ett beslut som inte har en rimlig förklaring och uppenbart följer en orättvis behandling. Kollar man dessutom på resultaten från tidigare OS-maror så hade ju Ekvalls tid på 2:12:07 räckt till en mycket fin placering på samtliga Olympiska spel. Visserligen kan man inte applicera Ekvalls tid på andra lopp som innebär andra förutsättningar osv., men 2:12:07 är en mycket konkurrenskraftig tid på en OS-mara.

Applicerar man en tid på 2:12:07 på alla OS-maror från 1984 så hamnar man i genomsnitt på femte plats. Detta är som sagt ett grovt antagande och förutsättningarna skiljer mycket från en mara till en annan. Men jag skulle säga att detta är en minst lika kvalificerad gissning om vart Ekvall hade kunnat placera sig som den gissning som SOK gör.

Dessutom resonerar jag att de flesta bryr sig mer om placering än om tidsmål på ett OS, vilket borde leda till strategiska lopp snarare än snabba rekordtider. Nedan är länk till resultatlistor från tidigare OS-maror.
https://www.olympic.org/athletics/marathon-men

#5
14 juli 2016 kl 21:01
Gilla
Vilken organisation tar ut friidrottare till VM och EM? Varför ska vi ha SOK? Jag uppfattade det som att han var förstahandsvalet inför EM och helt plötsligt blir han inte ens uttagen till OS.
#6
24 augusti 2016 kl 14:57
Gilla
Sprang förra året och har bara positiva upplevelser. Det som jag upplevde som positivt är att backarna (Verrozano bridge och Queens borough bridge) inte ligger i slutet utan snarare en bra bit innan 30km-gränsen, vilket gör att man fortfarande har fräscha ben när man kommer till dem. Håller dessutom med om att det är positivt att stanna kvar någorlunda i svensk tidszon, det gör att man somnar tidigt och vaknar tidigt på morgonen automatiskt. Betongen tyckte jag inte man kände av, men vi är alla olika. Kan även rekommendera att ta post-race-poncho, promenaden från mål och ut från central park upplevde jag som sjukt jobbig, väldigt skönt att få en poncho relativt snabbt och slippa vänta på sitt bagage.

Alla som ska springa, NJUT! Det är ett fantastiskt lopp på alla sätt och vis!
#7
11 oktober 2016 kl 14:41
Gilla
Upplevde ingen trängsel förra året och då startade jag ganska långt fram i Green Wave 1 Corral B. Första kilometern är seg uppför Verrozano bridge och kanske lite trång, men när den vänder utför är det i stort sett frifart och gott om plats i 41 kilometer.
#8
13 oktober 2016 kl 15:17
Gilla
Många pratar som sagt om underlaget men jag kan inte säga att jag märkte någon större skillnad. Tycker dessutom att Stockholm och New york är jämförbara. Båda innehåller två broar som huvudsakliga stigningar men publiken är bättre i NY :-)
#9
2 december 2016 kl 07:20
1 Gilla
Bild uppladdad av Maximilian Lohm Isberg
Rundans namn: Stora Härsjörundan
Områdets namn: Härskogen, Lerum
Start: Härskogens motionsspår mellan Lerum och Härryda. Anslut via Vildmarksleden eller med bil via Härskogsvägen.
Typ: Allt från 2km elljusspår till 13 km stig runt Stora Härsjön.
Underlag: Grus/stig.
Terräng: Väldigt kuperat.
Utrustning: funkar med vanliga löparskor, inget direkt behov av terrängskor om det är torrt. Är det vått rekommenderar jag terrängskor på de längre lederna.
Övrigt: motionscentral med några enkla redskap vid starten. Stora Härsjörundan 13.4 km, svartvit markering, är underbar och mycket bra träning. Innehåller några tuffa backar och mycket fin stig blandat med skön grusväg genom fin skog. Går delvis på Vildmarksleden. Tips: Ta ett dopp i Stora Härsjön efter ett gott pass i de sköna skogarna :)

#10
25 juli 2017 kl 16:10
Gilla
Hej,

Jag går i tankarna att planera en löparsemester och skulle gärna ta emot tips på fina och natursköna områden/rutter som andra kan rekommendera. Antingen ett område att utgå ifrån och komma tillbaka till eller helst en rutt från A till B där man kan stanna på vägen men som ändå är relativt välmarkerad. Planen är att vara borta ungefär en vecka. Alla tips mottages gärna oavsett plats i världen. Hoppas på många fina tips på häftiga stigar/rutter.
#11
26 juli 2017 kl 08:15
Gilla
Tackar för dessa tips! Givetvis har man tänkt tanken att Sverige är oerhört fint och att man inte behöver resa långt för att uppleva fantastik natur och löpning, samtidigt som man gillar att se nya länder och allt vad det innebär. Men som sagt, alla tips tas emot tacksamt!
#12
17 augusti 2017 kl 13:44
Gilla
Bild uppladdad av Maximilian Lohm Isberg
Tack för tipset Max (Mycket snggt namn!) och snygg hemsida.

Kan meddela att semester till slut tillbringades i Jungfrauomfrådet i Schweiz. Om ni själva vill ha inspiration så kan ni kolla min träningsdagbok. Sidan Alpsinsight.com var också väldigt bra för att få tips på fina turer.
#13
5 december 2018 kl 15:23
Gilla
Hej,

Ska springa Tokyo marathon 2019. Ni som sprang 2018, hur var upplevelsen? Räcker det med att resa dit några dagar innan, typ torsdag? Hur var temperaturen vid start kontra målgång?

Är det mycket folk och svårt att komma rätt i startgrupperna?

//Max
#14
6 december 2018 kl 11:33
Gilla
Tackar för svaren! Det låter som ett bra lopp men att tidsomställningen som sagt är lite svår att handtera. Blir eventuellt att försöka resa redan på onsdagen då.

Några tips på hur och när man bäst tar sig till starten? Vad jag kunnat läsa så är JR-line bra och att det ska vara enkelt och gratis att åka kollektivt till starten för löpare?