Foruminlägg av Gittan

#1
18 oktober 2015 kl 14:53
Gilla
Hej!

Är en ny tjej här på forumet. Är tyvärr skadad sen 8 veckor. Började m att jag fjällvandrade med 15 kg på ryggen plus att jag bar mitt barn på 15 kg över bäckar och spångar. Sen sprang jag pyramidintervaller med ett tempo på 4:20. Därefter hade jag svårt att gå pga smärta i höften. Förstår att jag överansträngde mig men upplevde mig stark.

Har problem med vänster höft, yttrar sig som att bäckenet känns felställt, punksmärta nedanför höftbenet, utstrålning på utsidan mot knäet och foten. Givetvis har jag varit hos fysioterapeut, två st t om. En sa att det var för inflammerat för att göra något och jag fick köpa sulor då fotvalven framförallt på vänster var nedsjukna. Den andra masserade och gav mig laser. Tycker inte det blir bättre. Har mer eller mindre vilovärk hela tiden. Nån som haft liknande och tog ni så fall kortisoninjektion? Är själv mkt tveksam då jag tror det är en quickfix men börjar nu vackla.
#2
18 oktober 2015 kl 15:51
Gilla
Tack för svar, jag körde cirkelträning 3 dagar/veckan efter skadan med fokus på bål och som även innehöll squats och benböj. Men efter att jag nu vilat helt från träning och t om promenader nu i 1,5 v tycker jag att det blivit något bättre.

Men jag kommer att ta en långvarig vila från löpning och köra (förhoppningsvis) längdskidor i vinter. Det är bara så tufft att vara en aktiv motionär till att nu ligga på soffan och bara kunde göra lite bål- och armövningar.