Foruminlägg av david sundström

#1
8 september 2008 kl 10:19
Gilla
Hej. Jag har givetvis lite känning av löparknä. Grejen är att jag stretchar och håller smärtan under kontroll så jag kan träna, men det är lite obehagligt.

Frågan är - ska jag fortsätta träna lätt och stretcha eller ska jag vila helt?(tänker springa Lidingöloppet om två veckor)

Vad tycker ni? (det är ju inte självklart att bara vila tycker jag...
#2
8 september 2008 kl 11:13
Gilla
Jag stretchar med foten snett bakom den andra (känns på olika ställen i höften beroende på "inställningarna"). Kör även gluteus och lårets framsida.

Antar att vilo-mängden/nedtrappningen beror på problemets storlek.

Frågan är om problemet försvinner fortare om man vilar än om man tränar. Har du ngn uppfattning om detta? (dvs jag kanske ska cykla sista veckorna istället + träna vaderna)
#3
8 september 2008 kl 11:21
Gilla
Ju mer jag tänker på saken, desto smartare verkar det att vila, jag har ju lite känningar i backig terräng och det är katastrof om det kommer under Lidingö, som ju är ganska backigt.

Jag satsar på att springa platt samt cyklar och stretcha from nu.

Ok, ha det så bra, tack för intresset!
#4
28 september 2008 kl 17:20
Gilla
Hej - är det nån mer än jag som tycker LidingöLoppet är snikiga med freebies?

Jag tycker dom var jätteduktiga på att under tävlingen servera vatten/sportdryck + blåbärssoppa, helt funktionellt. MEN kostar det 400 spänn (direktanmälan 700 spänn) då kräver vi lite mer för att man ska tycka träningsvärken är befogad :)

1. Inga "happenings" längs banan (var är blåsorkestrarna) mer än en liten kör som inte hördes och Aftonbladets rosa pompom (det roligaste som hände...). Det är ju lite kul att folk orkar ut och heja på nån dom känner, men kom igen nu fixa lite drag!!!

2. Sen när man sprungit färdigt och bara vill dö / ta igen sig, då bjuds det ingenting (eller missade jag det???) man vill ju frossa i grejer. I Stadium-påsen borde det legat enervit-dryck, shampoo/balsam - ja, det vanliga...

3. Trång som attan efter målfållan. - Släpp int in folk som inte sprungit !!!

Näe jag tycker man med enkla medel kan bättra på mervärdet, vilket man kan tycka vara berättigat med tanke på arrangemangets intäkt...

Vad tycker ni andra?
#5
31 december 2017 kl 10:06
Gilla
Hallå!

Träningsvärk drar för mig ner träningsupplevelsen, jag är trött på att vara helt slut i hela kroppen efter bra springpass.

Jag är inte heltänd på löpning, men
Jag har nästan alltid tränat 2-3 ggr i veckan, med vissa uppehåll. Inte så metodiskt men nu tänkte jag starta en period som jag hoppas kunna förbättra min 10 km tid på löpspåret.

När jag läser träningsupplägg så verkar det som om jag behöver träna oftare (blanda in lätta pass)

Jag har träningsvärk så fort jag sprungit så jag vill liksom vila ut kroppen innan nästa pass och då blir det bara 2-3 pass i veckan.

Jag är 44 år, 84 kg 194cm lång. Springer på ca 47 minuter på milen. Perioder där jag tränat löpning så förbättrar jag mig väldigt långsamt, jag tycker att mitt motionstempo är så lågt, det vore enkelt att förbättra, men tydligen lyckas jag inte så bra.

Det sjuka är att när jag börjat spela innebandy en ggn i veckan (minskar ett löppass) så springer jag långsammare på milen!

Vad tycker ni, tränar jag för hårt och sällan eller hur kan jag lägga upp träningen för att få optimalt resultat?

David
#6
31 december 2017 kl 10:44
Gilla
Tack för svar,!

Ok, jag brukar försöka ta ut mig när jag tränar, men då blir man ju helt slut också. Trodde liksom no pain, no gain.

Så man tar ut sig på ett långpass en gång i veckan, springer lättare pass de andra dagarna då.

Jag är ju lite frustrerad för jag inte kommer ner i tid.
Nu har jag inte fokuserat så mkt tidigare, men med tanke på alla timmar man sprungit så förtjänar faktiskt egot en bättre tid så nu ska jag fokusera lite mer på löpning som sport snarare än ren friskvård.

Ok. Jag tror jag ska kika igen på ett träningsschema. Man får väl köra löpskolning då eller sånt när man har kört tungt innan.

Bra!
#7
3 januari 2018 kl 13:43
Gilla
Ok, tack igen för engagemang och svar.

Förstår strategin bättre - jag kommer helt klart att låta det påverka träningen och jag tror också det kommer ge resultat.

Tack!