Foruminlägg av Kurre

#1
29 april 2017 kl 00:47
Gilla
Bra post! Det finns mycket matnyttigt att läsa där ute på vilda webben, som vi åldringar brukar säga. :-)

Själv brukar jag surfa runt på Wikipedia eller på olika träningsforum, som detta. Nyligen har jag hittat http://aktad.se som skriver artiklar om kreatin, protein och lite om träning. Helt ok sida och jag har lärt mig lite om deffning, då jag är på den lite överviktiga sidan så behöver jag lite inspiration för att gå ner i vikt.

Vanligtvis tar jag låååånga promenader och äter mycket frukt och grönt. En och annan kyckling slinker väl ner också.

Motiverande att läsa sådana "historier" i vilket fall, det är helt klart en stor hjälp för oss andra som kämpar på. Det viktiga är att aldrig, aldrig ge upp! Motgångar möts man ständigt av, men det är bara att kämpa på - det bygger karaktär, som min gamle pappa alltid brukade säga.

Hur som haver så önskar jag er alla, och mig själv (om man får göra så :-)), ett lycka till i och må vi alla nå framgångar i vad det än gäller. Att gå ner i vikt är svårt, men vill man så kan man!

/Kurre, från Västlången
#2
24 mars 2019 kl 09:57
Gilla
Du bör ha fått instruktioner från din läkare. Men av erfarenhet är så inte alltid fallet.

Mitt råd är att du vilar och rör dig måttligt. Det vill säga rör dig utan att anstränga kroppen, som du själv säger. Gå på promenader, sov tillräckligt (!), ät regelbundet och nyttigt.

Om jag hade varit i din situation så hade jag inte pressat kroppen överhuvudtaget. Jag hade givit kroppen de bästa förutsättningarna för att läka sig själv, det vill säga:

* Sov bra
* Ät bra
* Stressa inte
* Gå på promenader
* Städa och lufta lägenheten/huset
* Vila

Hoppas att du mår bättre snart!