Foruminlägg av Johan Falk

#1
11 juli 2017 kl 20:45
Gilla
Hej!

Jag skulle behöva lite råd. Jag började löpträna för ungefär 2-3 månader sedan från att ha varit ganska inaktiv. Jag började få ont bilateralt i knän på medialsidorna. Denna smärta försvann snabbt i och med rejäla skor + anpassade inlägg. Till salen hör att jag pronerar duktigt. Jag började springa på asfalt för ungefär en vecka sedan och har väl hunnit med 3 pass på runt 4-5 km. Igår när jag skulle köpa kände jag hur det gjorde ont på framsidan av benen och jag kan inte tro att det är annat än benhinnorna. Jag har läst runt lite och det verkar ofta som att folk får ont efter en stunds träning och sedan efter träning. Jag får ont direkt men efter ett par km är det borta och jag har inte ont efter, såvida jag inte trycker på området. Jag var ute på en promenad idag och känner ingenting men det bränner till lite så fort jag började löpa lite.

Hur ska jag tänka här? Träna igenom Det? Undvika asfalt? Total vila ett tag? Tejp? Hjälp!
Löpning är något jag verkligen tycker om och jag har inga problem att träna mig igenom det såvida det inte skadar så att det sliter sig totalt. Jag är rädd för att dra på mig något så att jag sitter där inaktiv och jävlig igen ;)

Tusen tack för svar.
Mvh Johan
#2
13 juli 2017 kl 16:37
Gilla
Tack så hemskt mycket för svar. Jag provar stretcha och tar det lugnt. Förhoppningsvis är det som du säger att det förbättras genom att jag tränas upp. Får skippa asfalt också, även om det är det jag älskar!

Tack och bock.