Foruminlägg av Anders Johnsson

#1
27 juni 2017 kl 14:38
Gilla
Hejsan.
Jag ska till Oskarshamn några dagar i slutet av nästa vecka och tänkte försöka passa på att springa lite kustnära stigar när jag ändå är där.

Men jag tycker det är rätt svårt att hitta lämpliga rundor. Vi bor i Saltvik och när vi har vart ute och rastar hundarna förr om åren har vi bland annat gått runt Uvö, men det är väl bara ett par kilometer och jag skulle vilja ut på åtminstone milen.
Har hittat några elljusspår men skulle vilja få tips på lite mer stig än grusväg.
#2
29 juni 2017 kl 20:53
Gilla
Letade lite Mtb-spår och hittade några slingor på cykelklubbens fb-sida som verkar vara uppmärkta bakom sjukhuset. Förvisso inte med havsutsikt, men man kan väl inte få allt. Havskatt verkar också fint.

Tack för tipsen!
#3
21 september 2018 kl 08:55
1 Gilla
Jag har haft problem som jag tror beror på att jag inte rengjort bandet tillräckligt noga. Enligt anvisningen ska det tvättas i maskin regelbundet och det gjorde inte jag, sköljde av det noga i handfatet istället. Efter ca ett halvår började bandet ge fel (höga) pulsvärden och efter ett tag började det tappa kontakten, i början stundtals och sen i princip helt och hållet. Efter att ha kört bandet ett par gånger i tvättmaskin på 40 grader och gjort rent med rengöringsmedel och nagelborste efter varje träningspass så har det senaste tiden fungerat klockrent.
#4
8 april 2021 kl 21:03
1 Gilla
Ser riktigt fina ut! Men jag försöker hitta nån som säljer dem. I Sverige verkar svårt, och jag hittar ingen som säljer till Sverige heller. Hur löste du det?

#5
23 januari 2022 kl 13:22
Gilla
Jag köpte en Suunto Spartan Ultra för snart 5 år sen. Den har i det stora hela fungerat utmärkt och jag har använt den både som träningsklocka, men även till vardagsbruk då jag är/har varit mycket utomhus och då värderat tåligheten och den relativt goda batteritiden.

Nu är det dags att byta armbandet igen, då silikonet har gett upp och jag började fundera på om det kunde vara dags att skaffa en ny klocka istället. Men när jag börjar titta runt så undrar jag om det har hänt nåt med utvecklingen på 5 år? Batteritiden är kanske något bättre, klockorna är kanske lite mer slimmade, men i övrigt? Är det samma (tråkiga) grafik och layout? Inga flashiga funktioner? Styra telefonen? Riktiga kartor? Betala med klockan?

Ni som har bytt upp er, var det värt det? Är det nån skillnad? Jag är lite rädd att det blir som att köpa en likadan bil som man redan har, den luktar gott i en månad och sen är det som vanligt igen.

#6
24 januari 2022 kl 20:21
Gilla
Jag saknar att den inte känns modern. Man borde kunna betala, svara i telefon, styra Spotify och så vidare. Trist om det inte har utvecklats nåt på 5 år.

Men jag älskar att den verkar mycket stabilare än konkurrenterna. Och att den mäter ganska exakt. Den hänger sig aldrig, batteriet är fortfarande bra, även om det inte är som nytt och på det hela taget gör klockan vad man förväntar sig av den
#7
6 februari 2022 kl 11:04
Gilla
Kanske så man ska tänka. Behålla den gamla stridsvagnen och skaffa en modern klocka till vardags.

Det verkar som man får räkna med att ladda nattligen, oavsett vad man skaffar, kollade lite snabbt på Samsungs version 4. Skryter med att batteriet håller hela dan, och ibland ännu längre.....