Foruminlägg av Andreas B

#1
22 juli 2017 kl 23:29
Gilla
Jag hoppas på kloka råd då jag är stressad inför tävling!

Sprungit regelbundet (2-3) ggr i veckan sedan i maj. Innan dess inget på ett år minst. Började med korta långsamma rundor 2-3 km och har sedan försökt att öka på både längd och fart. I slutet av juni gjorde jag årets bästa pass i min värld när jag sprang 8,6 km med 5,46 fart. Gjorde även 5 km på 27,05. Vilket är bra för mig då jag sprang 5 km på 33 minuter i början av maj.

Jag hade ett uppehåll på en vecka i början av juli och efter det har det bara gått utför. Benen känns kraftlösa och jag kommer inte så mycket längre än tre till fyra km och då i långsam fart.

Ska springa midnattsloppet om några veckor och hade då hoppats att kunna ha genomfört några milrundor i hyfsad fart iallafall under timmen vid det här laget. Jag vet ju att jag klarar det.
Frustrerande att det går så dåligt just nu när jag vill träna som mest.

Har ni några tips om hur formen ska återvända?

#2
24 juli 2017 kl 00:30
Gilla
Jag körde 10 km idag. Och det var enormt tungt första 6 kilometrarna. Sedan lossnade det och tempot gick upp samtidigt som pulsen låg stadigt kvar på 163.

Slutade med att jag tog mig runt relativt lätt utan att vara helt slut på 57,01.

Jag är jättenöjd och hoppas det håller i sig nu!!

Behöver dock köra intervallträning. Har hittills nästan uteslutande kört tempo pass i så nära tävlingsfart jag kunnat. Vill ner minst en min ytterligare till midnattsloppet.
#3
24 juli 2017 kl 12:57
Gilla
Jag använder runkeeper och polarflow via pulsklockan. Har försökt ladda över från runkeeper men misslyckats.