Foruminlägg av Anna

#1
26 augusti 2017 kl 12:16
Gilla
Hej!
Söker nu efter lite hjälp angående mina vader.
Det hela började innan sommaren under ett lugnt löppass. Helt plötsligt gjorde det ont i höger vad, men jag kunde springa vidare.. Några pass efter hände samma sak fast i vänster vad. Gick hem och googlade och blev rädd att jag hade åkt på muskelbristning. Vilade hela semestern, gick till kiropraktor, köpte nya skor och det blev betydligt bättre. Har nu kunnat springa både lite längre pass och kortare utan problem, tills nu. Sprang herromdagen och fick då en känning i vänster vad (inte ont, utan det kom en stelhet från ingenstans). Detta har inte släppt och det är så stelt och så fort jag tar på vaderna är det ömt. Har testat allt. Kompressionsstrumpor, massage, magnesiumtabletter och har nu börjat med tåhäv. Jag är 23 år och jag tycker jag är för ung för att redan få ont :(
Tar tacksamt emot alla tips ni har!
#2
5 november 2017 kl 18:13
Gilla
hej!
Jag klev snett med min vänstra fot för ca 1,5 månad sedan. Sprang vidare och hade inte ont på kvällen eller senare heller. Har hela tiden kunnat stå och springa på foten. Nu senaste veckan har jag dock börjar känna av detta, har inte stukat eller klivit snett efter. Efter min runda idag har det svullnat upp en aning runt knölen. Vad kan detta tänkas vara? Tänkte börja med balansplatta för att stärka upp foten.
#3
8 november 2017 kl 11:30
Gilla
Hej.
Jag klev snett på min vänster fot för ca 1,5 månad sedan, det gjorde inte ont och jag sprang vidare. Jag hade inte ont senare på kvällen heller. Jag har faktiskt inte känt någonting i foten för cirka en vecka sedan. Det typ sved lite under fotknölen när jag sprang, dock kändes det inte så mycket så jag va tvungen att avbryta. För tre dagar sedan så blev fotknölen och området under lite svullen, dock inte speciellt mycket. Jag har lindat min fot nu och har foten i högläge när tillfälle finns. Har svullnaden något med stukningen att göra, så här "långt tid" efter? Vad ska jag göra för att få svullnaden att gå ner? Kan jag springa på foten även att en är svullen, jag har ju liksom inte ont.
#4
24 mars 2018 kl 12:29
Gilla
Någon mer som har någon tanke?
Funderar på om det är farligt att springa på foten när jag får en lätt svullnad efter? (Får dock ingen svullnad om jag har den i högläge och lindad direkt efter träning). Har inte ont i foten under träning.
#5
24 mars 2018 kl 16:43
Gilla
Nej, ingen smärta och foten känns bra. Kan dock känna mig lite trött i foten efter en dag (går hela dagarna på jobbet.) Men då fortsätter jag att springa och hoppas att svullnaden dämpas ju mer tiden går :)
#6
24 mars 2018 kl 17:10
Gilla
Tack för tipsen. Jag stukade mig i höstas, därför jag inte gillar att den svullnar lite. Jag har varit hos en sjukgymnast som gav mig lite övningar och tyckte att jag skulle springa men inte så att foten svullnar.. inte så lätt då den svullnar (vi pratar ändå liten svullnad, jag ser ju fotknölen och så) vid typ en längre promenad.
#7
24 mars 2018 kl 18:15
Gilla
Jag var där i slutet av januari..
#8
24 mars 2018 kl 18:35
Gilla
Ja det är väl så, att det tar tid.. jag har köpt ett fotledsskydd, men är inte helt frälst, min fot somnar mer av den. Haha! Jag brukar tejpa eller linda den.
#9
24 mars 2018 kl 19:18
Gilla
Hur kände du av din stukning menar du? Jag kan känna att den knäcker typ när jag gör tåhäv.. känns det igen?
Ja, jag får fortsätta med min rehab och fortsätter springa ”lagom” mycket, det är svårt när man vill ut och springa varje dag ;)
#10
25 mars 2018 kl 09:03
1 Gilla
Okej, min känns inte stel. Har egentligen egentligen inga problem mer än att den svullnar aningen vid träning.
Vilken smidig strumpa, kanske blir ett par sånna :)