Foruminlägg av Lasse Boström

#1
11 december 2017 kl 15:22
Gilla
Efter att ha kunnat springa en mil ett par,tre gånger i veckan så drabbades jag av en märklig åkomma. Det var ca fyra år sedan. Redan efter 2 km i spåret drabbades jag av yrsel, hela jorden snurrade. Efter kort vila så kunde jag fortsätta lite lätt men yrseln kom tillbaka igen gång på gång. Sedan dess har jag inte kunnat springa ute, jag har genomgått en total hjärtutredning men inget svar där. Det märkliga är att jag kan springa på löpband utan problem, typ fem, sex km - blir inte yr.
Nu letar jag svar i ett annat härad. Igår testade jag att springa med läsglasögon. Jag tänker att det kan vara nåt med balanssinnet kopplat till synen, jag har fått sämre syn och kanske balanssinnet behöver en skarp fixpunkt när man rör på sig. Och visst det gav resultet, nu kunde jag springa nästan 4 km utan yrsel, sedan kom den men betydligt svagare. Är det någon som har erfarenhet av det här?
#2
12 december 2017 kl 16:11
Gilla
Tack för inspel. Jo, tänkte först också att det kunde vara blodtrycksfall men så verkade det inte vara. Så jag går vidare med min teori om synen och balanssinnet, ska testa mer.
#3
14 december 2017 kl 23:15
Gilla
Jo, jag har tänkt på kristallöra men konstigt då att jag inte känner någon som helst yrsel i vardagen, inte heller på längre promenader tex.
Nu testade jag att springa en gång till med läsglasögon, var ute på en runda på 8 km, (vanliga billiga läsglasögon med samma styrka +1 på båda glasen) men fick stanna och gå några gånger pga yrsel- men betydligt mindre än tidigare. Har också gjort en synundersökning som visar att jag har tappat skärpa i olika grad på de båda ögonen. Så jag testar lite till med min teori om försämrad syn och balans.
Jag kommer också ihåg att en influensa gick som sammanföll med mina då nya yrselattacker, det sades då att just denna influensa gav yrsel - så jag har också tänkt att jag kanske har fått någon slags virus på balanssystemet. Men det här är ett långskott.
Tack alla ni som svarar och kommer med kloka synpunkter!
#4
17 december 2017 kl 15:42
Gilla
Stort tack alla för synpunkter och engagemang. Man får alltid lite ny energi att undersöka saker när man får chans att dela med sig av funderingarna. Ska nu först börja med riktiga glasögon för att se om det kan göra skillnaden, men också kolla läget hos en öronläkare. Kan vara värt det.